Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

papildināts Sevastovai grūta uzvara vienspēlēs un tituls dubultspēlēs

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Sevastovai grūta uzvara vienspēlēs un tituls dubultspēlēs
Anastasija Sevastova
Foto: Milan Hutera

Anastasija Sevastova piektdien sasniedza Trnavas ITF 10 000 vienspēļu turnīra pusfinālu, ar milzu pūlēm uzveicot tikai 16 gadus veco slovākieti Viktoriju Kužmovu – 5:7, 6:3, 6:4. Sevastova bija iedzinējos ar setu un breiku. Anastasijai vēlāk bija dubultspēļu fināls, kurā viņa uzvarēja kopā ar Austrijas tenisisti Annu Mariju Hailu.

Anastasija Sevastova pirmajos septiņos mačos pēc atgriešanās nezaudēja nevienu setu (14-0) un tikai vienā no tiem pretiniecēm ļāva uzvarēt vairāk par trim geimiem. Šodien Trnavā kādreizējai Latvijas pirmajai raketei bija pirmās nopietnās problēmas.

Sevastova 1. setā pret ranga 758. vietā esošo Viktoriju Kužmovu trīs dažādos geimos nespēja izmantot pa vienai breikbumbai, turklāt trešajā reizē Anastasijai breikbumba bija setbumbas vērtībā. 16 gadus vecā slovākiete panāca izlīdzinājumu 5:5, bet nākamajā geimā pat ieguva breiku.

Latvijas tenisiste atspēlējās no 0:40, bet tūlīt sekojošo ceturto breikbumbu atspēlēt neprata. Kužmovai izdevās 10 pēc kārtas uzvarētu punktu sērija, ne vien savā labā pabeidzot 1. setu, bet arī ar "sauso" breiku sākot 2. setu.

Sevastova drīzumā bija iedzinējos ar setu un 0:2, taču spēja atgūties. Anastasija 2. seta ceturtajā geimā ar sesto breikbumbu mačā panāca izlīdzinājumu setā un turpinājumā dominēja, slovāku tīni nolaužot trīs setos ar rezultātu – 5:7, 6:3, 6:4. Punktu mačam gan izdevās pielikt tikai ar sesto mačbumbu, pirmās četras neizmantojot pie pretinieces serves, rezultātam esot 5:3. Vēl divas vajadzēja ar pašas servi pēdējā geimā.

Sevastovas pretiniece pusfinālā būs talantīgā Krievijas tenisiste Sofija Žuka. Tikai 15 gadus vecajai tenisistei rangā tāda pati vieta kā Anastasijai – dalīta 885. Ar tikšanu līdz pusfinālam Sevastova nopelnījusi četrus reitinga punktus.

Sevastovai aptuveni divas stundas vēlāk atgriezās kortā, lai ar Austrijas tenisisti Annu Mariju Hailu piedalītos dubultspēļu finālā. Latvijas un Austrijas komanda titula mačā ar 6:4, 6:3 pārspēja mājinieces Mihaelu Hončovu un Lenku Jurikovu. Sevastova ar pārinieci abos setos izlaida 4:1 handikapu, tomēr galotnē prata atjaunot pārsvaru, kļūstot par čempionēm.

Sevastovai otrais ITF dubultspēļu tituls šogad (pirmais bija pirms divām nedēļām Šarmelšeihā ar austrieti Melāniju Klafneri), bet karjerā kopumā trešais tituls ITF līmeņa dubultspēļu sacensībās. Uzvara ITF 10 000 līmeņa turnīrā dod 12 reitinga punktus. Sacensības Trnavā notiek uz "hard" seguma telpās.

Pusfinālu jau sezonas pirmajā turnīrā sasniedzis Mārtiņš Podžus, kurš piektdien Antaljas "Futures 10 000" sacensībās ar 6:3, 6:3 apspēlēja kvalifikāciju izgājušo Vācijas tenisistu Marku Zīberu (#985). Latvijas otrais numurs savu servi zaudēja vienreiz, atspēlējot piecas no sešām breikbumbām. Mārtiņam rīt pusfinālā būs nedēļas pirmais rangā augstāk esošais pretinieks – bulgārs Dimitars Kuzmanovs, kurš atrodas 417. vietā un Antaljā izlikts ar sesto numuru.

Dubultspēļu turnīrā Mārtiņam ar brāli Jāni viss beidzās jau pirmajā mačā, kas lietus radīto pārkārtojumu dēļ notika tikai šodien. Brāļi ar 6:7(3), 3:6 piekāpās Āzijas pārim Bajs/Kims (Ķīna un Dienvidkoreja). Latviešiem iespējas bija abos setos – pirmajā pāris setbumbas, tiesa, abas uzņemšanā, bet otrajā izlaists breika pārsvars. Mārtiņš vienspēlēs ieguvis sešus reitinga punktus, bet dubultspēlēs abi šoreiz tukšā. Turnīrs Antaljā notiek uz "hard" seguma.

  -1 [+] [-]

, 2015-02-13 16:04, pirms 9 gadiem
Jāņem būs nedēļa atpūtas..

  -1 [+] [-]

, 2015-02-13 17:06, pirms 9 gadiem
Sevastova raujas, un neņem piemēru no ekspertiem. Tā Gulbis šogad veselas nedēļas uzdevumu izpilda vienā mačā. Grand Slam turnīros - pat divu nedēļu uzdevumu vienā mačā.

  -3 [+] [-]

, 2015-02-13 17:59, pirms 9 gadiem
Pilnīgi piekrītu iepriekšējam komentāram. Pat ja ar veselību viss nav pilnībā ok, Sevastova cīnās cik spēj. Gulbi jau sen daudzi uzskata par daiļdirsēju. Jāatzīst gan - ir periodi kad spēj saņemties (arī normāli trenēties) un tad rezultāti ir ļoti labi.

  +3 [+] [-]

, 2015-02-13 18:10, pirms 9 gadiem
Eu, nu ko var nolikt Gulbi?
Gulbis ir īpatns putns, ja neesat viņu atšifrējuši, tad pateikšu priekšà - viņam pa lielam ir pofig reitings un arī uzvara kadā konkrētā spēlē (svarīgi protams kas tà par spēli)...viņam vajag konfliktu, kaut vai konfliktu ar sevi, jo bez konflikta nav neviens stāsts, neviens romāns vai filma...viņam pofig ir tādu Berdihu vai Ferera karjeras sasniegumi, kuri vairākus gadus ir top10, bet GS nespìd...top10 Gulbis ir bijis, lai spēlētu tenisu , viņam vajag mērķi vinnēt GS...kaut no 100.vietas reitingā, bet vinnēt GS...ja to nevar, tad beigs spēlēt ..
Es ceru, ka vienu GS vinnēs !

  -2 [+] [-]

, 2015-02-13 18:24, pirms 9 gadiem
Nokia5030 rakstīja: Pilnīgi piekrītu iepriekšējam komentāram. Pat ja ar veselību viss nav pilnībā ok, Sevastova cīnās cik spēj. Gulbi jau sen daudzi uzskata par daiļdirsēju. Jāatzīst gan - ir periodi kad spēj saņemties (arī normāli trenēties) un tad rezultāti ir ļoti labi.
Gulbis teica, ka būs top20, top10- to arī piepildīja. Uzvarēt GS- Gulbis stabili varētu, ja viņam būtu treneris(latvietis), kas būtu uzvarējis GS, bet pirms Gulbja- neviens pat ATP-250 neuzvarēja...

Ļoti ceru, ka veiksmīga būs atkal māla sezona un šoreiz arī kāds 500nieks vai Masters.

  -2 [+] [-]

, 2015-02-13 20:44, pirms 9 gadiem
mocās ar 16 gadīgu pretinieci.

     [+] [-]

, 2015-02-14 09:39, pirms 9 gadiem
brox88 rakstīja: mocās ar 16 gadīgu pretinieci.
Vēl jau ļoti tālu līdz kaut kādam normālam līmenim un vai tas vairs vispār ir iespējams, Bērnu turnīros ir ok.