Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3031, Did:0, useCase: 3

Polijas preses reakcija: atņemts punkts pasaules trešajai labākajai komandai

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Polijas preses reakcija: atņemts punkts pasaules trešajai labākajai komandai
Latvijas atbalstītāji 2024. gada 11. maijā Ostravā. Foto: Lukasz Sokala/Zuma Press/Scanpix

Polijas hokejistu atgriešanās elites grupā pēc 22 gadu pārtraukumā dzimtenē izpelnījās diezgan lielu interesi. Piecas stundas pirms spēles nūjas un ripas meistari gozējās trešajā pozīcijā aiz tenisa superzvaigznes Igas Švjontekas un futbolistiem, bet divas stundas pēc cīņas pakāpās uz otro vietu.

Polsat Sport: poļu hokejisti atņem punktu pasaules trešajai labākajai komandai

https://www.polsatsport.pl/wiadomos...

“Polija pasaules hokeja čempionāta pirmajā spēlē pagarinājumā zaudēja Latvijai ar 4-5. Poļu hokejisti Elitē atgriezās pēc 22 gadu pārtraukuma. Viņi lieliski nospēlēja pret pagājušā čempionāta trešo labāko komandu un negaidīti atņēma punktu favorītiem.

Poļi drosmīgi sāka spēli pret pagājušā finālturnīra trešo labāko komandu, taču latvieši drīz pārņēma iniciatīvu. Poļi prasmīgi apturēja sāncenšu uzbrukumus, bet vairākas reizes iejaucās Džons Marijs. Trīspadsmitajā minūtē Rodrigo Ābols saņēma divas soda minūtes pēc Patrika Vronkas paklupināšanas. Balti-sarkanie neizmantoja iespēju izvirzīties vadībā.

Brīdi vēlāk notika svarīgākā epizode pirmajā trešdaļā. Kšistofs Macjāšs 16. minūtē pieskārās ripai pēc Mateuša Mihaļska metiena un tā ielēca Latvijas vārtsarga sargātajos vārtos. Poļi saglabāja pārsvaru un atpūtā devās, negaidīti būdami vadībā ar 1-0.

Sadusmotie latvieši nākamo periodu sāka ar milzīgu apņēmību. Viņi presēja poļus un piepūle atmaksājās. Raivis Ansons 23. minūtē nogādāja ripu Robertam Mamčicam un viņa metiens no distances izlīdzināja rezultātu.

Poļi negrasījās tikai aizstāvēties – Mihaļskis un Bartošs Fraško mēģināja pārsteigt pretinieku vārtsargu. Divdesmit devītajā minūtē viņi atkal pārņēma vadību. Macejs Urbanovičs piespēlēja, Kamils Valenga pieskārās ripai, tā atsitās pret pretinieka slidu un pēc rikošeta pārsteidza vārtsargu.

Poļi varēja palielināt pārsvaru, taču atkal neguva vārtus skaitliskajā vairākumā, kad Mārtiņš Dzierkals 31. minūtē tika noraidīts. Otrās trešdaļas noslēgums bija ļoti nervozs. Šoreiz poļiem divas reizes bija jaspēlē mazākumā, taču viņi saglabāja sev labvēlīgu rezultātu.

Trešajā minūtē pēc pārtraukuma poļi atkal bija vairākumā, taču latvieši viņus pārsteidza. Rodrigo Ābols mazākumā panāca neizšķirtu. Neveiksme neaplauza poļu spārnus – 48. minūtē Kšistofs Macjāšs atradās vajadzīgajā vietā, spējot nogādāt ripu vārtos.

Latvija atkal devās uzbrukumā. Piecdesmit pirmajā minūtē tiesnesim nācās izšķirt spēlētājus. Divas minūtes vēlāk Kaspars Daugaviņš guva vārtus. Tiesnesis sākumā tos neieskatīja, taču latvieši palūdza video atkārtojumu. Latvieši panāca neizšķirtu, bet pēc Riharda Bukarta metiena izrāvās vadībā. Balti-sarkanie nepadevās, pēc Mateuša Brika metiena izlīdzinot rezultātu.

Pamatlaika beigās un papildlaika sākumā poļu hokejisti neizmantoja skaitlisko pārsvaru. Vārtsargs atvairīja Gžegoža Pašuta metienu. Laba iespēja bija arī Dominikam Pašam, kamēr latvieši uzmeta pa vārtu pārliktni. Sešdesmit ceturtajā minūtē Kaspars Daugaviņš pēc Rodrigo Ābola piespēles guva izšķirošos vārtus Latvijas labā.”

Sportowe fakty: poļiem neticama spēle pasaules čempionāta atklāšanā

https://sportowefakty.wp.pl/hokej/1...

“Polijas hokeja valstsvienība aizvadīja lielisku cīņu pret Latviju. Balti-sarkanie spēlēja spoži un izcīnīja punktu. Tiesa, papildlaikā pretinieki bija labāki un uzvarēja ar 5-4.

Valstsvienības fani un hokejisti 22 gadus gaidīja atgriešanos pasaules elitē. Sestdienas pēcpusdienā Ostravas arēnā balti-sarkanie stājās pretī latviešiem, pagājušā gada bronzas īpašniekiem. Poļi nebija favorīti, taču parādīja drosmīgas sirdis.

... Brīdī, kad viss liecināja, ka pirmā trešdaļa beigies ar bezvārtu neizšķirtu, Polija tika pie vārtiem. Kšištofs Macjāšs lieliski pacīnījās par ripu. Jaunietis, kuram pēc dažām dienām būs 20. dzimšanas diena, nolēma izdarīt metienu no labās puses. Ripa dancoja starp Merzļikina kājsargiem un ieslīdēja vārtos!

... Pēc pirmā pārtraukuma bija acīmredzams, ka ģērbtuvē notikusi vīru saruna, jo poļu pretinieki ļoti uzstājīgi cīnījās par ripu. Viņiem nenācās ilgi gaidīt – Roberts Mamčics 23. minūtē guva vārtus. ...

Poļiem nācās nožēlot, ka viņi neizmantoja vairākumu, četratā spēlējot pret trīs pretiniekiem. Latvieši uzvaras vārtus guva papildlaika ceturtajā minūtē, kad Daugaviņš nodrošināja panākumu pasaules bronzas īpašniekiem, 5-4. Poļi izcīnīja punktu, kas var noderēt cīņā par palikšanu elitē.

Sport.pl: Latvijā valda hokeja trakums

https://www.sport.pl/hokej/7,64952,...

“Polijas valstsvienība trīs reizes atradās vadībā pret Latviju, taču pagarinājumā zaudēja ar 4-5. Latviešu žurnālisti izcēla, ka poļi augstākajā sabiedrībā atgriezušies pēc 22 gadu pārtraukuma. “Viņi parādīja, ka nav peramie puikas,” lasāms vienā no rakstiem.

“Labi, ka jāsāk finālturnīrs pret Latviju. Mūsu hokejisti dosies laukumā, enerģijas un cerību pilni. Domāju, ka pirmajā spēlē varam uzvarēt. Mums ir izredzes arī pret Kazahstānu vai Franciju. Šajās spēlēs jācīnās par uzvarām un punktiem,” pirms cīņas Sport.pl teica bijušais hokejists Mariušs Čerkavskis.

“Priecājos, ka spēju gūt vārtus. Kas nemet, neiemet. Ceru, ka trešajā trešdaļā nospēlēsim labi. Priekšā 20 minūtes smaga darba,” pēc pirmajiem diviem periodiem sarunā ar “Polsat Sport” teica Polijas otro vārtu autors Kamils Valenga.

Polijas grupā vēl spēlē: Zviedrija, Vācija, Kazahstāna, Slovākija, Francija un ASV.”

Przeglad Sportowy: poļiem trilleris pasaules čempionāta atklāšanā! Deviņi vārti un papildlaiks

https://przegladsportowy.onet.pl/ho...

“Poļi var uzskatīt cīņas iznākumu par lielu panākumu, jo atradās soļa attālumā no lielas sensācijas. Spēles varonis bija Kšištofs Macjāšs, kura rēķinā divi vārti.

Valstsvienība sestdien devās cīņā pēc sešām neveiksmēm pārbaudes mačos. Pārbaudes spēles – poļu faniem par prieku – bija laba iesildīšanās gada un, iespējams, desmitgades svarīgākajam notikumam Polijas hokejā. Sadursme ar favorīti Latviju, kura pērn bronzas spēlē uzvarēja ārkārtīgi stipro ASV vienību, balti-sarkanajiem izvērtās sekmīga jau no paša sākuma.

Roberta Kalabera vīru agresīvā spēle pārsteidza latviešus – poļi pirmajās divās minūtēs izdarīja divus bīstamus metienus. Laukumā otrā pusē Džons Marijs, amerikānis ar Polijas pasi, sekmīgi iesaistījās spēlēs. Poļu labo spēli ilustrē fakts, ka vārtsargam pirmo reizi nācās iesaistīties cīņā tikai ceturtajā minūtē.”

Sportowe fakty: tikai 30 kilometrus no mūsu robežas – poļi nevarēja palaist garām tādu iespēju

https://sportowefakty.wp.pl/hokej/1...

“Stepans Sedlāčeks, pasaules ledus hokeja čempionāta preses sekretārs, neslēpa, ka čehi gaida kārtīgu poļu invāziju. “Jūsējo būs tūkstošiem. Tikai slovāki nopirkuši vairāk biļešu. Jūs esat otrajā vietā.” Polijas valstsvienība katrā spēlē Ostravas arēnā varēs rēķināties ar vairāku tūkstošu līdzjūtēju atbalstu.

Čehi lieliski zina, ka Polijas valstsvienība uzlabos rīkotāju sekmes un apgrozījumu. Dažu desmitu kilometru attālumā no robežas koncentrēti Polijas čempionāta pagājušās sezonas labākie klubi – Osvencimas “Union”, Katovices GKS, Tihu GKS un “GKS Jastrzebie”.

Rīkotāji padomājuši arī par faniem, kuri netiks pie biļetēm. Ledus arēnas priekšā uzbūvēta fanu zona pieciem tūkstošiem līdzjūtēju – ieeja ir bez maksas.”

Noderīgas lietas:

PČ jaunumi, komentāri un viedokļi
PČ kalendārs un rezultāti
KSENUKAI prognožu spēle
SPORTLAND faktu spēle
Baudi PČ hokejā lielākajā sporta bārā Latvijā O'LEARYS
Vēro PČ hokejā tiešraides iepirkšanās centrā OLIMPIA

  +3 [+] [-]

, 2024-05-12 00:21, pirms 3 nedēļām
Žēl, ka mēs uzrāvamies, bet ceru, ka poļiem šis turnīrs palīdzēs hokeja atdzimšanā, kā ne kā 80 gados stabili 8-9 hokeja valsts pasaulē.

     [+] [-]

, 2024-05-12 02:45, pirms 3 nedēļām
Prieks par poļiem. Svarīgs punkts par palikšanu elitē, un visas spēles vēl priekšā.

  -1 [+] [-]

, 2024-05-12 07:19, pirms 3 nedēļām
Pat neizlasot rakstu līdz pakaļai - Latvija šajā čempī ir favorīti???

  -1 [+] [-]

, 2024-05-12 09:15, pirms 3 nedēļām
Poļu uzdevums aizvietot Baltkrievus turpmākajos PČ. Novēlu kļūt par nepikāpīgu top 10 komandu ar pāris dūžiem azotē

     [+] [-]

, 2024-05-12 10:42, pirms 3 nedēļām
Kāds dzīvo vēl pagātnē, ja kaut kas kardināli nemainīsies tad LV šogad būs tuvāk izkrišanai nekā izslēgšanas spēlēm, bet nu stipri par agru kaut ko teikt.

Bet nu spēle bija murgs - piespēles, domāšana, pozīcijas izvele, prāta skaidrība, kāju darbība, lēmumu pieņemšana, viss kā amatieriem.

     [+] [-]

, 2024-05-12 13:02, pirms 3 nedēļām
Arī novēlu poļiem tikai visu to labāko. Cīnījās godam!

     [+] [-]

, 2024-05-12 13:06, pirms 3 nedēļām
To heh pats tu esi murgs, "speciālists" atradies. Sportā gadās visādi, tāpēc jau viņš arī ir interesants. Pēc vienas spēles gatavs jau liet savu samazgu spaini ptu.