Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Amerikas kausa pusfinālā Argentīna sakauj ASV basketbolistus, finālā arī mājiniece

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Amerikas kausa pusfinālā Argentīna sakauj ASV basketbolistus, finālā arī mājiniece
Argentīnas izlases basketbolisti svin panākumu FIBA Amerikas kausa pusfinālā. Foto: Nelson Almeida/AFP/Scanpix

Brazīlijas piekrastes pilsētā Resifi notiekošā FIBA "AmeriCup" finālturnīra titulspēlē iekļuvuši Argentīnas un Brazīlijas basketbolisti, kuri pusfināla cīņā pārspēja attiecīgi ASV un Kanādas komandas.

• Salīdzinoši spēcīgā sastāvā šajās sacensībās spēlējošie pasaules vicečempioni argentīnieši pret amerikāņiem vadībā atradās lielāko daļu no spēles laika. Izšķirošas izrādījās pamatlaika noslēdzošās divarpus minūtes, kad iniciatīvu veiksmīgi uzņēmās Argentīnas valstsvienības līderi Gabriels Deks, Nikolass Laprovitola un Fakundo Kampaco.

• Spilgtu spēli aizvadīja Spānijas čempiones Madrides "Real" basketbolists Deks, kurš, trāpot deviņus no 13 metieniem no spēles, kā arī 12 no 13 soda metieniem, guva 30 punktus un izcīnīja septiņas atlēkušās bumbas.

• Pamatā no NBA G līgā un Eiropā pierakstītajiem spēlētājiem komplektēto ASV izlasi no zaudējuma neglāba Malagas "Unicaja" aizsarga Norisa Koula nopelnītie 18 punkti (7/11 metienos no spēles).

• Otrajā pusfināla spēlē laukuma saimnieki brazīlieši parādīja stabilu sniegumu, uzveicot (86:76) Kanādas izlasi. Brazīlijas basketbolisti absolūti dominēja cīņā zem groziem, sakrājot par 19 atlēkušajām bumbām vairāk (47-28).

• Uzvarētāju labā 19 punktus guva Rumānijas čempioni Klužas-Napokas "U-Banca Transilvania" pārstāvošais Leonardu Meindls. 14 punktus un astoņas zem groziem atlēkušās bumbas nopelnīja Lukass Diass.

• Kanādiešu rindās produktīvākais bija Džāvons Henrijs-Blērs, kurš iemeta 24 punktus.

Amerikas kausa izcīņas finālspēle naktī uz pirmdienu sāksies pulksten 2:40 pēc Latvijas laika. ASV un Kanādas (Sporta derības tiešsaistē Kanādā) duelis cīņā par bronzas godalgām sāksies pulksten 23:10.

FIBA "AmeriCup" pusfināli

SpēleRezultāts
Argentīna – ASV82:73
Brazīlija – Kanāda86:76

Izmantotie avoti:
https://www.fiba.basketball/americu...

     [+] [-]

, 2022-09-11 13:59, pirms 2 gadiem
Nu protams spēlējot ar 35 sastāvu, ko tur var gaidīt

     [+] [-]

, 2022-09-11 15:21, pirms 2 gadiem
roliksis40 rakstīja: Nu protams spēlējot ar 35 sastāvu, ko tur var gaidīt
Tas bija 3 iespējami labākais sastāvs ASV izlases vēsturē gudriniek!