Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Vītols: "VEF izvēle pārtraukt līgumu ir saprotama. Visi cerējām, ka atgūšos ātrāk"

Vītols: "VEF izvēle pārtraukt līgumu ir saprotama. Visi cerējām, ka atgūšos ātrāk"
Mārcis Vītols. Foto: VEF Rīga

Mārcis Vītols pēc sekmīgas sezonas Igaunijā šovasar atgriezās Latvijā un noslēdza līgumu ar čempioni "VEF Rīga". Taču jau pēc līguma parakstīšanas par sevi lika manīt Ahilleja cīpslas iekaisums, no kura joprojām vēl nav izdevies atgūties, portālam Sportacentrs.com pastāstīja Vītols, norādot, ka labi izprot VEF lēmumu pārtraukt sadarbību un ka šobrīd viņš rēķinās ar vēl vismaz viena mēneša izlaišanu.

"VEF Rīga" par sadarbības pārtraukšanu ar Vītolu (pēc abpusējas vienošanās) paziņoja 3. oktobrī, pēc savas pirmās spēles "PafBet" Apvienotajā līgā, norādot, ka izrādījies, ka Vītola savainojuma ārstēšana būs ilgāka nekā sākotnēji plānots. Vītols paskaidroja, ka par problēmu cēloni izrādījies Ahilleja cīpslas iekaisums.

"Brīdī, kad parakstīju līgumu ar VEF, viss bija kārtībā un nekas nesāpēja," sacīja Vītols. "Taču tur ar Ahilleju bija arī iepriekš problēmas, radās hronisks iekaisums, kas diemžēl par sevi lika manīt tieši tagad, kad gatavojos sezonas sākumam. Sezonai tuvojoties, sajutu sāpes, aizgāju pie sava ārsta, kur arī tika konstatēta problēma."

"Sākumā patiešām domājām, ka nebūs tik traki un izdosies ātri atgūties, tas viss sākās vēl pirms Pasaules kausa Indonēzijā," sacīja 31 gadu vecais saspēles vadītājs. "Domājām, ka atgūšanās periods būs īsāks, taču sanāca šādi, un sezonas sākumā arī VEF vairs negribēja ilgāk gaidīt mani."

Par savainojuma pašreizējo termiņu Vītols nezināja precīzi izteikties, norādot, ka to grūti paredzēt: "Es pats jau ceru, ka mēs šeit runājam par nedēļām, nevis mēnešiem. Bet nu ja nebūs pēkšņs progress, tad rēķinos, ka vismaz vēl mēnesi nespēlēšu. Konkrēti šobrīd vēl neskrienu un nelecu - kad to varēšu atsākt treniņos, tad arī varēs saprast, kad varēšu atgriezties laukumā. Ja tas būtu dzīvības un nāves jautājums, gan jau varētu arī agrāk, bet šoreiz tā gluži nav, un prātīgi būtu arī nesasteigt."

Vītols iepriekšējās divas sezonas aizvadīja Igaunijas klubos "Kalev/Cramo" un "Keila", un viņš norādīja, ka arī šobrīd galdā ir aktīvs piedāvājums no kāda ārzemju kluba, ko gan viņš nevēlējās nosaukt.

"Viņi būtu gatavi mani ņemt komandā jau šodien arī ar visu traumu," sacīja Vītols. "Taču ārzemēs būtu jauna sistēma, jauni ārsti un jauna pieeja - es šobrīd dodu priekšroku izārstēt savainojumu Latvijā, kur jau iesākts. Tā tomēr nav tāda trauma, pret ko vieglprātīgi izturēties. Tāpēc arī par spēlēšanas piedāvājumiem un klubiem konkrētāk sākšu domāt, kad Ahilleja cīpsla būs vesela, un nav nekur teikts, ka beigās uz šo minēto ārzemju klubu arī neaizbraukšu."

Sadarbības pārtraukšanu ar VEF, kad klubs pārtrauca līgumu ar viņu, Vītols vērtēja kā normālu basketbola biznesa sastāvdaļu: "No malas varbūt kādam izskatījās, ka VEF izmet no sastāva savainotu spēlētāju, taču es noteikti neesmu apvainojies vai kā tamlīdzīgi. VEF visu izdarīja korekti, pat deva man ilgāku laiku, lai paspētu atgūties, kā nekā, mēs visi cerējām, ka atgūšanās periods būs īsāks."

"Turklāt bija tā, ka pēc līguma parakstīšanas es aizgāju pie ārsta, kur tika konstatēts savainojums, proti, es neizgāju medicīniskās pārbaudes," skaidroja Vītols. "Līdz ar to VEF bija visas tiesības rīkoties tieši šādi, un no manas puses viss ir labi saprotams un loģisks, nav pārmetumu kluba virzienā."

Vītols VEF sastāvā spēlēja arī pirms trim sezonām, kad kļuva par Latvijas čempionu. Vītols aizvadītajā sezonā piedalījās 22 apvienotās līgas spēlēs, vidēji savai komandai palīdzot ar 13,1 punktu, 5,7 rezultatīvām piespēlēm un 4,4 izcīnītām bumbām zem groziem. Latvijas vīriešu izlasē viņš debitēja pirms pieciem gadiem un aizvadījis četras spēles tajā.


, 2023-10-10 21:06, pirms 7 mēnešiem
....vēl pirms Pasaules kausa Indonēzijā...no texta.Tāpat pirms NBA un NHL sezonas un Parīzes OG.
Protams jau lai veseļojas
, 2023-10-10 22:20, pirms 7 mēnešiem
nore rakstīja: ....vēl pirms Pasaules kausa Indonēzijā...no texta.Tāpat pirms NBA un NHL sezonas un Parīzes OG.
Protams jau lai veseļojas
Jā, to es arī nesapratu. Kāda saistība?
Arnaldo Toro (#12) aizsardzībā pret Kamaku Hepu. Foto: Andris Grīnbergs
39

"Melnā nāve" nopļauj Klusā okeāna trio un tuvojas Latvijas titulam

VEF basketbolisti svētdien, 19. maijā, izbraukuma spēlē Rīgas arēnā uzvarēja "Rīgas Zeļļus" ar 90:79, Latvijas finālsērijā līdz četrām uzvarām izvirzoties vadībā ar 3-1. Piektā spēle 22. maijā plkst. 20:00 "Rimi" OC.
"Rīgas Zeļļu" galvenais treneris Juris Umbraško un prezidents Edgars Buļs. Foto: Andris Grīnbergs/Rīgas Zeļļi
1

''Zeļļi'' nosmeļ krējumu: sezonas trenera balva tiek Umbraško, klubam - labākais mārketings

Latvijas Basketbola savienība (LBS) turpina apbalvot sezonas izcilniekus vairākās kategorijās. Par sezonas labāko treneri atzīts ''Rīgas Zeļļu'' galvenais stratēģis Juris Umbraško, bet pašam klubam tikusi balva par labāko mārketingu.
Dāvids Vīksne. Foto: Andris Grīnbergs
8

Pirmo reizi kopš 2019. gada LBL finālspēle norisināsies "Arēnā Rīga"

Latvijas čempionāta ceturtā finālsērijas cīņā šodien pulksten 15:00 norisināsies "Arēnā Rīga", kur sērijas pirmo uzvaru (1-2) guvušie "Rīgas Zeļļi" uzņems desmitkārtējo čempionvienību "VEF Rīga". Spēli tiešraidē translēs LTV7.