Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3027, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Herberts: "Jau sen teicu, ka Latvija ir labākā Eiropas komanda, par kuru neviens nerunā"

Herberts: "Jau sen teicu, ka Latvija ir labākā Eiropas komanda, par kuru neviens nerunā"
Gordons Herberts. Foto: FIBA

Vācijas basketbola izlase jau otro septembri pēc kārtas spēlēs liela finālturnīra pusfinālā. Pirms gada mājās iegūta Eiropas bronza, bet šogad Pasaules kausa pusfinālā pretī stāsies ASV. Šodien ceturtdaļfinālā vācieši tikai ar milzu pūlēm nosargāja uzvaru pār Latviju – 81:79.

"Pirmām kārtām, Latvija ir pelnījusi lielas uzslavas," preses konferencē sacīja Vācijas galvenais treneris Gordons Herberts. "Kā teicu pirms diviem mēnešiem, tā ir labākā komanda Eiropā, par kuru neviens nerunā. Un tai turklāt nebija vairāku svarīgu spēlētāju. Tā spēlē lielisku komandas basketbolu, tā ir ļoti labi trenēta komanda – tā ir pelnījusi uzslavas."

"Uzvarējām! Tas nebija skaisti, buksējām uzbrukumā, bet mūsu soliņš jau trešo vai ceturto spēli pēc kārtas bija izcils. Līdz šai spēlei bijām ielaiduši vismazāk punktu, bet Dāvis Bertāns trāpīja vairākus ļoti smagus metienus. Uzbrukumā mums bija tikai 10 rezultatīvas piespēles – pret ASV mums vajadzēs daudz ko uzlabot," kanādiešu speciālists turpināja.

Sliktāko spēli Pasaules kausā aizvadīja Vācijas līderis Deniss Šrēders, kurš no spēles trāpīja tikai četrus no 26 metieniem un spēli pabeidza ar negatīvu efektivitāti (-9) un briesmīgu +/- rādītāju (-20). "Man nav nekādu šaubu, ka viņš atgūsies pēc šīs spēles. Grūtības dara stipru," bilda treneris. "Viņam bija ļoti smaga diena – netrāpīja no groza apakšas, meta garām brīvus metienus. Viņš ir ļoti neatlaidīgs un cīnīties gribošs, nemaz nešaubos, ka viņš saņemsies. Viena no mūsu stiprajām pusēm ir tā, ka esam komanda. Ja nepieciešams, varam izmantot visus 12 spēlētājus – Francs Vāgners uzņēmās iniciatīvu, soliņš atkal bija izcils."

Francs Vāgners, iesaistoties no soliņa un atgriežoties pēc četru maču izlaišanas, 24 minūtēs izcēlās ar 16 punktiem un astoņām atlēkušajām bumbām, bet laba spēle arī Johannesam Tīmanam, kurš 19 minūtēs sakrāja 10+7 un realizēja visus metienus. "Sajūta ir lieliska. Nedomāju gan, ka aizvadīju perfektu spēli, bet esmu gandarīts, ka izdevās dot grūdienu, iznākot no rezervistu soliņa," preses konferencē teica Berlīnes "Alba" garais spēlētājs. "Vācijas basketbolam tas ir ārkārtīgi svarīgi, lai izlase gūtu panākumus, un darām visu, ko varam, lai šos panākumus sarūpētu. Pirms gada pusfinālā diemžēl zaudējām, bet šogad gribam par to revanšēties."



, 2023-09-06 18:27, pirms 9 mēnešiem
tiesh taa
Luka Banki. Foto: FIBA
13

Sākas "Gada balva basketbolā 2023" balsojums, nosaukti nominanti

Latvijas Basketbola savienība nosaukusi kandidātus uz Gada basketbolista, Gada basketbolistes un Gada trenera balvu, aicinot sabiedrību piedalīties interneta balsojumā, kas būs daļa no veida, kā tiks noteikti uzvarētāji.
Viktors Vembanjama. Foto: FIBA
1

Vembanjama apsola dalību Francijas izlasē olimpiskajās spēlēs

Francijas basketbola jaunā zvaigzne Viktors Vembanjana vietējiem medijiem apliecinājis savus nodomus startēt nākamā gada olimpiskajās spēlēs.
Luka Banki. Foto: LBS
37

Latvijas izlases stūrmanis Banki vadīs Eirolīgas klubu Boloņas "Virtus"

Titulētais Itālijas basketbola klubs Boloņas "Virtus" pavēstījis par divu gadu vienošanās panākšanu ar Latvijas vīriešu valstsvienības itāļu galveno treneri Luku Banki.