Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Lai iekļūtu 2. kārtā, Ostapenko pietiek ar vienu uzvarētu geimu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Lai iekļūtu 2. kārtā, Ostapenko pietiek ar vienu uzvarētu geimu
Aļona Ostapenko
Foto: Ričards van Lons

Savdabīgā veidā Izmiras ITF 25 000 turnīra 2. kārtu sasniegusi Aļona Ostapenko, kura ar 1:6 zaudēja pirmo setu, taču tika tālāk, jo viņas pretiniece, Turcijas tenisiste Bašaka Erajdina, izstājās. Tikmēr tādas pašas nozīmes turnīrā Beļģijā 1. kārtu nav spējusi pārvarēt Diāna Marcinkeviča.

Ostapenko uzvar ar veiksmes palīdzību

Aļona Ostapenko (WTA 729.) ITF 25 000 turnīrā Izmirā bija spiesta spēlēt kvalifikācijā, kur guva divas uzvaras. Pēc vienas dienas atpūtas Aļonai starts pamatturnīrā, kas jāsāk pret mājinieci Bašaku Erajdinu, kurai reitingā 296. vieta. Viņa pēdējo divu mēnešu laikā uzvarējusi vienā ITF 10 000 turnīrā, divreiz spēlējusi tāda līmeņa turnīra finālā, bet vēl vienu reizi bijusi pusfinālā.

Ostapenko ar 1:6 cieta sagrāvi pirmajā setā, pēc kā mačs tika pārtraukts izstāšanās dēļ. Pie tam izstājās nevis atkal slikti servējošā Latvijas tenisiste, bet gan turciete. Ostapenko divos kvalifikācijas mačos sakrātajām 26 dubultkļūdām šodien pievienoja vēl sešas.

Erajdina ir rangā visaugstāk esošā tenisiste, kuru Ostapenko izdevies "uzvarēt". Pagājušā gada aprīlī Torentā Aļona uzveica 371. vietā esošo Francijas tenisisti Selīnu Kataneo. Ostapenko trešo reizi piedalās ITF 25 000 pamatturnīrā, beidzot spējot gūt pirmo uzvaru. Ostapenko nākamā pretiniece būs 181. vietā esošā rumāniete Andrea Mitu. Ostapenko Turcijā nopelnījusi 9 (1+8) punktus.

Aļonai Turcijā vēl paredzētas dubultspēles ar Kazahstānas sportisti Annu Daņiļinu.

Marcinkeviča neprot nosargāt pārsvaru

Diāna Marcinkeviča šonedēļ rangā piedzīvojusi 25 vietu kāpumu, paceļoties uz 244. vietu. Latvijas pirmā rakete trešo nedēļu pēc kārtas spēlē ITF 25 000 sērijas turnīrā, šonedēļ piedaloties sacensībās Koksijdē (Beļģija). Marcinkeviča turnīrā izlikta ar 8. numuru un 1. kārtā sacentās ar Ukrainas tenisisti Sofiju Kovaļecu (WTA 369.), abām tā bija pirmā savstarpējā spēle.

Marcinkeviča uzvarēja mača pirmajos divos geimos, bet breika pārsvaru nenoturēja. Pirmajā setā tas notika divas reizes, no 5:3 zaudējot četrus geimus pēc kārtas. Arī otro setu Marcinkeviča sāka ar breiku, taču iznākums bija tāds pats un mačā nācās ciest sakāvi ar rezultātu 5:7, 2:6.

Marcinkevičai augustā jāaizstāv 28 punkti, kas pērn tika nopelnīti par diviem ceturtdaļfināliem Itālijā un Beļģijā. Šonedēļ iegūts tikai viens punkts. Marcinkevičai turnīrā Koksijdē vēl dubultspēles kopā ar rumānieti Kristinu Dinu. Viņas izliktas ar pirmo numuru.

Zaudējums arī Gulbei

Laura Gulbe nav aizstāvējusi pērn izcīnītos punktus un šonedēļ spiesta pamest WTA rangu. 18 gadus vecā tenisiste šogad ceturto reizi tikusi pie spēlēšanas ITF 10 000 pamatturnīrā. Vīnē viņai tas izdevās kā laimīgai zaudētājai – Gulbe kvalifikācijā guva divas no nepieciešamajām trim uzvarām, taču pamatsacensībās tomēr iekļuva, jo izstājās kāda no pamatturnīra dalībniecēm.

Pamatsacensību vienīgajā mačā Gulbe ar 7:5, 0:6, 1:6 zaudēja slovākietei Ļenkai Jurikovai (WTA 504.) un ranga punktus nenopelnīja. Gulbe 1. setā spēja uzvarēt no 2:5, bet pēc tam pretiniecei atņēma tikai vienu geimu, kas bija noslēdzošā seta pirmais geims, pie tam, servējot Jurikovai.

Gulbe 1. kārtā zaudēja arī dubultspēlēs, kopā ar polieti Zuzannu Maciejevsku, zaudējot austrietēm Anna Marijai Hailai un Pijai Konigai – 2:6, 6:7(2).

  +1 [+] [-]

, 2013-08-06 23:26, pirms 11 gadiem
Aļonai kaut kas jādara ar servi. Tāda uzvara neko izaugsmei nedod. Domājams ka nakamā spēle būs šajā turnīrā pēdējā. Vēl jau ir nedaudz jāpaaugas līdz šim līmenim.