Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

"Valkai/Valgai" lielā iespēja ielauzties play-off zonā

Emils Ozerinskis

"Valkai/Valgai" lielā iespēja ielauzties play-off zonā
Kristaps Miglinieks
Foto: Lāsma Irša

"Olybet" Latvijas Basketbola līgā trešdien, 7. martā norisināsies divas spēles, kurām būs ļoti izšķiroša loma cīņā par vietām izslēgšanas spēļu zonā. "Valka/Valka" uzņemot "Jēkabpili" centīsies apsteigt savus tiešos konkurentus turnīra tabulā, kamēr "Valmiera/Ordo" savās mājās var sarežģīt dzīvi "Betsafe/Liepājai".

19:00 "Valka/Valga" - BK "Jēkabpils"
Ja sezonas pirmā puse Kristapa Zeida komandai Latvijas čempionātā bija neizteiksmīga, tad pieklājīgais sniegums Igaunijas čempionātā un pastiprinātais komandas sastāvs ļāvis "Valkai/Valgai" izvirzīt pamatotas pretenzijas uz spēlēšanu arī Latvijas Basketbola līgas pavasara mačos. Aizvadītajā nedēļā, uzvarot "Latvijas Universitāti", "Valka/Valga" sevi nostādīja pozīcijā, lai uzbruktu kārtotajā sestajā vietā esošajai "Jēkabpilij". Robežpilsētu projekta komandas sastāvam pievienojušies savu vārdu Latvijas līgā nostiprinājušie Māris Ziediņš un Toms Leimanis. Izlaušanās sezonu piedzīvo igauņu aizsargs Egerts Halers, kurš izkarojis komandas galvenā snaipera reputāciju, par spīti komandas rindās esot latviešu tālmetienu speciālistam Kristapam Migliniekam.

Pēc treneru maiņas "Jēkabpils" basketbolisti spēja iegūt emocionālo pacēlumu, trīs reizes apspēlējot valmieriešus un aizliekot kāju priekšā ogrēniešiem. Tomēr komandas snieguma uzlabojums nebija tiks straujš, kā labie rezultāti pēc jaunā gada. Noplokot emocijā, Sanda Buškevica padotie pēdējās cīņās aizvadījuši ļoti neizteiksmīgas spēles, iekrājot četru zaudējumu sēriju. No drošas došanās pretī izslēgšanas turnīra cīņām, jēkabpiliešiem šobrīd būs smagi jācīnās, lai saglabātu pozīciju labāko sešiniekā. Jau ziņots par uzbrucēja Roberta Stumbra došanos prom no "Jēkabpils" komandas, bet kluba mājas lapā esošā informācija liecina arī par Derika Rolanda neesamību vienības rindās. No komandas līdzšinējā līderi Jurija Aleksejeva pēdējās cīņās uzbrukuma galvenā spēlētāja funkcijas pārņēmis Renārs Magone. Tāpat produktīvi vēl aizvien spēlē Dominiks Domarks.

Abu komandu pirmajā tikšanās reizē 11. oktobrī "lūšu" laukumā pie panākuma ar 70:60 tika "Valka/Valga". Toreiz rezultatīvākais ar 21 punktu bija Roberts Freimanis, kamēr Kristapam Migliniekam 13 punkti. Mājiniekiem sezonas rezultatīvāko spēli ar 15 punktiem aizvadīja Oskars Virsis.

"Valka/Valga" uzvaras gadījumā jau šovakar apsteigs "Jēkabpili" un nedēļas nogalē jau varēs pretendēt uz liepājnieku piekto pozīciju turnīra tabulā. Savukārt "lūšiem" uzvara ir ļoti nepieciešama, lai pretendētu uz pietuvošanos Kurzemes komandai un nosargātu pozīciju virs play-off svītras.

18:30 "Valmiera/Ordo" - "Betsafe/Liepāja"
Valmierieši nonākuši neapskaužamā situācijā, komandai iekrājot 13 zaudējumu sēriju. Šovakar neuzvarot liepājniekus, Vidzemes komandas bezuzvaru sērija pārsniegs četru mēnešu atzīmi. Skaidrs, ka izslēgšanas spēles valmieriešiem šosezon ies secen, tomēr atlikušajos piecos mačos komanda var mēģināt reabilitēties kādam no pretiniekiem par šosezon sagādātajām neveiksmēm. Tāpat komandas fokuss pēdējos mačos būs jauno spēlētāju meistarības attīstīšana, kuriem šovasar gaidāmas cīņas jauniešu vecuma Eiropas čempionātos. Starp U18 izlases pamatsastāva spēlētājiem sagaidāms, ka vietu iegūs Anrijs Miška un Dāvids Vīksne, savukārt Ojārs Bērziņš pēdējos mēnešos cenšas apliecināt savu piederību junioru izlasei. Savukārt pavisam nesen "Valmieras/Ordo" sastāvam pievienojies U16 izlases kandidāts Toms Skuja, pagājušajā nedēļā debitējot spēlē pret "Ogri".

Zem "Betsafe/Liepāja" nosaukuma startējošais sporta klubs "Liepājas Lauvas" aizvada visticamāk savu pēdējo sezonu LBL turnīrā. Nākamsezon Liepājas basketbola vadības groži nonāks jaunu cilvēku rokās. Tādēļ šī ir pēdējā iespēja "lauvām" aiziet ar blīkšķi. Neskatoties uz sarežģījumiem ar komandas sastāvu, liepājnieki spējuši apspēlēt tiešos konkurentus, ieņemot piekto pozīciju turnīra tabulā. Pēc ilgāka pārtraukuma dzimtās komandas rindās atgriezies Mareks Jurevičus, kura rezultatīvā spēle ļāvusi Kurzemes komandai izcīnīt vairākas svarīgas uzvaras. Ar spēli Valmierā liepājnieki centīsies izcīnīt perfektu sezona bilanci pret Vidzemes komandu. Visās trīs iepriekšējās komandu tikšanās reizēs pārāki bija tieši liepājnieki.

"Olybet" LBL kopvērtējums

VKomandaUZ%
1.BK Ventspils19195.0%
2.VEF Rīga15288.2%
3.BK Jūrmala14573.9%
4.BK Ogre14766.7%
5.Betsafe/Liepāja81338.1%
6.BK Jēkabpils71630.4%
7.Valka/Valga3827.3%
8.Latvijas Universitāte61627.3%
9.Valmiera/Ordo32112.5%

Izmantotie resursi:
Olybet Latvijas Basketbola līga | Latvijas...

     [+] [-]

, 2018-03-07 10:42, pirms 6 gadiem
Tik nozimiga spele Valka un tik nepieredzejusi tiesnesu brigade. Jekabpils noteikti favoriti, bet Valka majas var paspuroties.

Valmierai liela iespeja partraukt zaudejumu seriju!

     [+] [-]

, 2018-03-07 12:54, pirms 6 gadiem
Par Valmieras un par Jēkabpils uzvaru šodien!
Valmieriešiem ir iekšās, lai uzvarētu, daudzās spēlēs ir bijis mazs handikaps, kurš beigās vai kādā brīdī izlaists, bet cīņasspars ir un pretestība arī ir, domāju, ka Liepāja varētu paklupt un Valmiera varētu savilkt galus un uzvarēt!
Savukārt Jēkabpils, lai vienkārši uzvar, neesmu liels Valkas/Valgas fans, tāds tukšs projekts, kurš LBL spēle reizi vai pat retāk mēnesī!

  +1 [+] [-]

, 2018-03-07 15:37, pirms 6 gadiem
taspatspuisis rakstīja: Par Valmieras un par Jēkabpils uzvaru šodien!
Valmieriešiem ir iekšās, lai uzvarētu, daudzās spēlēs ir bijis mazs handikaps, kurš beigās vai kādā brīdī izlaists, bet cīņasspars ir un pretestība arī ir, domāju, ka Liepāja varētu paklupt un Valmiera varētu savilkt galus un uzvarēt!
Savukārt Jēkabpils, lai vienkārši uzvar, neesmu liels Valkas/Valgas fans, tāds tukšs projekts, kurš LBL spēle reizi vai pat retāk mēnesī!
Nepiekrītu par Valku. Valka šosezon ir daudz "pilnāks" un simpātiskāks projekts par Valmieru, Liepāju un Jēkabpili.

     [+] [-]

, 2018-03-07 17:49, pirms 6 gadiem
''Betsafe/Liepāja'' sastāvā pieteikts Gustavs Puhovs.

     [+] [-]

, 2018-03-07 18:13, pirms 6 gadiem
1 rakstīja: ''Betsafe/Liepāja'' sastāvā pieteikts Gustavs Puhovs.
Izmeta/atteicās Itālijas tas klubs, jo viņam kaut kāda trauma kājai bija, kas traucēja un viņi negribēja ņemties. Varbūt tās tomēr bija muļķības, ko viņš pats stāstīja, jo dīvaini, ka jau tagad pieteikts Liepājas sastāvā