Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Autors: Toms Mālmeisters

Māris Gulbis par VEF komplektāciju, savu lomu un Čempionu līgu

Māris Gulbis par VEF komplektāciju, savu lomu un Čempionu līgu
Māris Gulbis. Foto: championsleague.basketball

Latvijas Basketbola līgas čempiones ''VEF Rīga'' pieredzējušais uzbrucējs Māris Gulbis sarunā ar portālu ''Sportacentrs.com'' komentēja VEF komplektāciju vasarā, nelielās pārdomas karjeras turpināšanas sakarā un nežēlīgo Čempionu līgas formātu, kurā katra spēle ir no svara.

Latvijas Basketbola līgas čempione un apvienotās Latvijas - Igaunijas līgas sudraba medaļniece ''VEF Rīga'' pirms šīs sezonas sākuma atklāja, ka tās budžets gaidāmajai sezonai būs nedaudz lielāks nekā iepriekš - 1.7 miljoni eiro. Starpsezonā mājās atgriezās Dairis Bertāns, bet leģionāru vidū tika piesaistīti jau zināmie Aleksandrs Madsens un Aizeja Pinjeiro.

Trešo sezonu pēc kārtas VEF sastāvā atrodas arī 37 gadus vecais uzbrucējs Māris Gulbis, kurš sarunā ar portālu ''Sportacentrs.com'' atklāja, ka vasarā daudz nav domājis par to, vai turpināt garo basketbolista karjeru. ''Zini, es eju no gada uz gadu. Ja man tas sagādā prieku un man nav jādzer piecas ibumetīna tabletes uz spēli, tad kāpēc ne. Esmu sakārtotā organizācijā ar noteiktu lomu, ko varu izpildīt un uz ko arī koncentrējos. Mani tas apmierina un, ceru, ka arī klubu. Jūtu, ka man vēl ir iekšā. Fiziski jūtos labi, zinu, kā man trenēties, un arī VEF ir profesionāls medpersonāls. Ir visi priekšnosacījumi, lai es spēlētu gadu vai pat vēi ilgāk.'' Gulbis ar savu pieredzi var palīdzēt arī ģērbtuvē - gan dodot padomus, gan iedrošinot komandas biedrus. Karjeras laikā viņš bijis kapteinis ''Ventspilī''.

''Pirms sezonas man runāt nepatīk, jo bieži esmu apdedzinājies. Redzēsim, kad sāksies spēles,'' par gaidām attiecībā uz 2023./2024. gada sezonu kopā ar VEF teica Gulbis. ''Komplektācijas jautājumā VEF paveicus labu darbu, taču redzēsim, kā tas saliksies kopā. Spēlētāju uzvārdi nav svarīgi, bet gan tas, kā viņi viens otru papildina.'' Pieredzējušais basketbolists minēja, ka arī viņu nedaudz uztrauc saspēles vadītāja pozīcija, kurā bija jāveic izmaiņas pēc Kristera Zorika došanās uz Turciju. Sezonas pirmajā spēlē pret Tallnas ''TalTech'' nācās atzīt pretinieku pārākumu ar 78:80, taču spēlē nepiedalījās Aleksandrs Madsens, Dairis Bertāns, Elaidža Klerenss un Roberts Blūms. Jau trešdien VEF viesosies pie ''Ogres''.

17. oktobrī VEF ''Arēnā Rīga'' pret Jāņa Timmas un bijušā vefieša Kaila Olmena pārstāvēto ''Darussafaka'' sāks FIBA Čempionu līgas grupu turnīru. VEF grupā spēlēs arī Francijas ''Cholet'' un Spānijas ''Tenerife''. Pirms gada VEF nespēja izkļūt no grupas, bet pēdējo reizi ''Top16'' klubs spēlēja 2020./2021. gada sezonā. ''Čempionu līga ir mūsu galvenā kārts, taču grupā mums nav tās vieglākās komandas. Formāts ir nežēlīgs - spēļu ir mazāk. Ja zaudē vienu spēli, tad principā uz kārts likta visa sezona. Tas dod papildus spiedienu, taču reizē ir arī maksimāli jākoncentrējas.'' Jau ilgāku laiku FIBA Čempionu līgā katrā grupā ir četras komandas nekā tās pirmsākumos, kad grupā spēlēja astoņas. To atceras arī Gulbis, jo viņš turnīrā spēlējis arī ''Ventspils'' laikos.

Pagājušajā sezonā Māris Gulbis apvienotajā Latvijas - Igaunijas līgā nospēlētajos 27 mačos vidēji atzīmējās ar 9.4 punktiem un 3.4 atlēkušajām bumbām, bet FIBA Čempionu līgā viņam 8.5 punkti un 2.7 atlēkušās bumbas. Šo sezonu Gulbis sāka ar 23 punktiem un piecām atlēkušajām bumbām Tallinā.


Arnaldo Toro (#12) aizsardzībā pret Kamaku Hepu. Foto: Andris Grīnbergs
39

"Melnā nāve" nopļauj Klusā okeāna trio un tuvojas Latvijas titulam

VEF basketbolisti svētdien, 19. maijā, izbraukuma spēlē Rīgas arēnā uzvarēja "Rīgas Zeļļus" ar 90:79, Latvijas finālsērijā līdz četrām uzvarām izvirzoties vadībā ar 3-1. Piektā spēle 22. maijā plkst. 20:00 "Rimi" OC.
"Rīgas Zeļļu" galvenais treneris Juris Umbraško un prezidents Edgars Buļs. Foto: Andris Grīnbergs/Rīgas Zeļļi
1

''Zeļļi'' nosmeļ krējumu: sezonas trenera balva tiek Umbraško, klubam - labākais mārketings

Latvijas Basketbola savienība (LBS) turpina apbalvot sezonas izcilniekus vairākās kategorijās. Par sezonas labāko treneri atzīts ''Rīgas Zeļļu'' galvenais stratēģis Juris Umbraško, bet pašam klubam tikusi balva par labāko mārketingu.
Dāvids Vīksne. Foto: Andris Grīnbergs
8

Pirmo reizi kopš 2019. gada LBL finālspēle norisināsies "Arēnā Rīga"

Latvijas čempionāta ceturtā finālsērijas cīņā šodien pulksten 15:00 norisināsies "Arēnā Rīga", kur sērijas pirmo uzvaru (1-2) guvušie "Rīgas Zeļļi" uzņems desmitkārtējo čempionvienību "VEF Rīga". Spēli tiešraidē translēs LTV7.