Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Baltijas čempiones RSU/MSĢ volejbolistes klūp spraigā LČ finālsērijas ievadā

Jānis Celmiņš

Uzvaru pirmajā Optibet Latvijas čempionāta finālsērijas spēlē dāmām šovakar svinēja RVS/LU volejbolistes, kuras spraigā piecu setu cīņā pieveica Baltijas čempioni RSU/MSĢ vienību. Spēles gaitā RVS/LU divreiz atspēlējās (0:1 un 1:2), svinot panākumu ar 3:2.

Cīņa Rimi Olimpiskajā centrā aizritēja kā pa kalniem. Pirmo setu labāk iesāka RVS/LU volejbolistes, izvirzoties vadībā ar 6:4. Tam sekoja astoņu punktu izrāviens RSU/MSĢ izpildījumā, kas tobrīd deva jau sešu punktu pārsvaru Ingunas Minusas vadītajām laukuma saimniecēm – 12:6. Seta turpinājumā RSU/MSĢ atlika vien nosargāt pārsvaru un setu noslēgt ar drošu panākumu – 25:19.

Cīņas otro setu abas komandas aizvadīja ļoti līdzvērtīgā cīņā. Lai gan RVS/LU vienība seta galotnē bija iekrājusi šķietami drošu pārsvaru 23:19, noslēgt setu izdevās vien ar minimālu pārsvaru – 25:23.

Arī cīņas turpinājumā abas komandas duelējās cienījami, apmainoties ar uzvarām trešajā un ceturtajā setā. Trešajā uzvaru svinēja RSU/MSĢ (25:21), bet ceturtajā pārāka izrādījās RVS/LU – 25:22.

Viss izšķīrās volejbola “saldajā ēdienā” – piektajā setā. Tam “odziņu uzlika” viešņas – RVS/LU spēlētājas. Iekrājušas izšķirošo pārsvaru jau seta ievadā (8:2), pirmās cīņas viešņas setu aizveda līdz uzvarai – 15:12. Pirmās finālsērijas cīņas ilgums – divas stundas un 18 minūtes.

Uzvarētāju rindās 18 punktus guva Sindija Bože, kamēr zaudētājām rezultatīvākā ar 20 bija Katrīna Struka, par punktu mazāk viņas dvīņu māsai Karmenai.

Tādejādi sērijā līdz trim panākumiem RVS/LU izvirzījušās vadībā ar 1-0, otrā un trešā sērijas spēles notiks 6. un 7. aprīlī attiecīgi Rīgā un Liepājā.

Šosezon komandas tikušās gana bieži. “Optibet” Superkausā sezonas sākumā RVS/LU, toreiz vēl trenera Milana Bratiča vadībā, uzvarēja četros setos. Baltijas līgas pamatturnīrā komandas apmainījās ar uzvarām četros setos, bet ceturtdaļfinālā ceļā uz uzvaru līgā RSU/LU uzvarēja ar 3-2 un 3-0. Latvijas čempionāta trešajā aplī RSU/MSĢ bija pārāka ar 3-1.

“Optibet” Latvijas čempionāts sievietēm, kalendārs

Fināls

DatumsLaiksKomandasVieta/Rez.
03.04.19.00RSU/MSĢ – RVS/LU2:3
06.04.18.30RVS/LU – RSU/MSĢRīgas Volejbola skola
07.04.16.00RSU/MSĢ – RVS/LULiepājas Olimpiskais centrs

Spēles ieraksts:

  +1 [+] [-]

, 2024-04-03 22:58, pirms 2 mēnešiem
Ne vārda par Elivtas traumu 5. setā.. kas arī bija viens no izšķirošajiem momentiem spēles izskaņā.. (ja ne visā serījā)..

Elvitai ātrāku atveseļošanos un atgriešanos laukumā !

     [+] [-]

, 2024-04-03 23:55, pirms 2 mēnešiem
Aloeux rakstīja: Ne vārda par Elivtas traumu 5. setā.. kas arī bija viens no izšķirošajiem momentiem spēles izskaņā.. (ja ne visā serījā)..

Elvitai ātrāku atveseļošanos un atgriešanos laukumā !
to jau statistikas sarakstā neredz, ja spēle nav skatīta.