Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Supermoto čempions Freimanis: "Šogad gribu uzvarēt visās Baltijas valstīs"

Supermoto čempions Freimanis: "Šogad gribu uzvarēt visās Baltijas valstīs"
Normunds Freimanis. Foto: Margus Almers

Tuvojoties 2022. gada supermoto sezonas atklāšanai, uz sarunu esam aicinājuši 2021. gada S1 klases Latvijas čempiona titula ieguvēju Normundu Freimani, kurš atbildēja uz jautājumiem par savu supermoto sportista karjeru. Viņš pārstāv motoklubu "MX Ādaži" un arī šogad turpinās startēt S1 klasē.

Kā sākās Tava supermoto sportista karjera?

Normunds Freimanis: "2006. gadā startēju “Durka racing” sacensībās, kurās startēju ar 250 cm3 motociklu, tam bija šosejas riteņi. Šajās sacensībās bija arī supermoto disciplīna. Sākumā braucu motošosejā, tad pārgāju uz supermoto. Tā arī mana supermoto karjera iesākās un joprojām, ar zināmām pauzēm, to aktīvi turpinu."

Kāpēc tieši supermoto?

N.F.: "Man šī disciplīna iepatikās. Tā nopietnāk supermoto pievērsos 2007.-2008. gadā, kad sāku braukt Latvijas čempionātā."

Cik gadus kopumā nodarbojies ar supermoto?

N.F.: "Ņemot vērā to, ka 2006. gadā sāku, tad 2010. gadā pārtraucu savu dalību supermoto sacensības, tad ik pa laikam atgriezos. Tagad beidzamos četrus gadus esmu tā nopietni atgriezies. Kopumā tie varētu būt kādi 10 gadi ar zināmām pauzēm."

Kādi ir Tavi līdz šim augtākie sasniegumi šajā motosporta disciplīnā?

N.F.: "2008. gadā biju Latvijas čempions supermoto Hobiju klasē. Vēl 2008. gadā, savos ziedu laikos Latvijas čempionāta posmā, kas notika “333” trasē braucu sacensībās, kur uz starta stājāmies ap 40 dalībniekiem, pirmo trīs vietu ieguvēji bija somu sportisti un es izcīnīju 4. vietu. Tur bija daudz igauņu un somu sportisti. 2021. gadā biju Latvijas čempions S1 klasē."

Kādi ir Tavi 2022. gada supermoto sezonas mērķi?

N.F.: "Šogad gribētu uzvarēt Latvijas čempionātā supermoto S1 klasē. Vēlos startēt visos 7 posmos tā, lai viss ir līmenī. Mērķis ir uzvarēt visos trīs čempionātos – Latvijas, Igaunijas un Baltijas."

Tavs novēlējums sev, konkurentiem un atbalstītājiem?

N.F.: "Novēlu, lai man šogad Latvijā būtu vairāk konkurentu S1 klasē. Visiem sportistiem bez traumām, lai ir izaugsme un ar labu konkurenci pavadīt 2022. gada supermoto sezonu. Novēlu, lai mūsu supermoto pulks kļūtu vēl lielāks. Paldies Latvijas Motosporta federācijai par atbalstu."

!!! Pirmais Baltijas čempionāta posms supermoto notiks 14. maijā Madonā.

Izmantotie resursi:
lamsf.lv


Foto: motogp.com

Banjaja uzvar, "Ducati" komanda pēdējā līkumā izkārto dubultuzvaru

"MotoGP" čempionāta septītajā posmā Itālijas "Grand Prix" uzvaru izcīnījis mājinieks Frančesko Banjaja, savukārt viņa komandas biedrs Enea Bastianīni sacensību pēdējā apļa pēdējā līkumā apdzina Horhi Martinu, nodrošinot "Ducati" rūpnīcas vienībai dubultuzvaru.
Pauls Jonass. Foto: mxgp.com
22

Jonasam Vācijas MXGP posms noslēdzas ar smagu kritienu

Izcīnījis piekto vietu pasaules motokrosa čempionāta Vācijas posma pirmajā braucienā, jau otrās sacīkstes startā Pauls Jonass piedzīvoja kritienu. Pēc sākotnēji pieejamās informācijas, sportists guvis atslēgas kaula savainojumu.
Foto: WSC
2

Lielbāržu ekipāža ar trešo vietu Čehijā atgūst PČ līderpozīciju

Blakusvāģu motokrosa pasaules čempionāta ceturtais posms šodien tika aizvadīts Čehijā, dubļainajā Kramolinas trasē, kur brāļi Daniels un Bruno Lielbārži braucienus noslēdza piektajā un otrajā pozīcijā, summā izcīnot godalgoto trešo vietu. Kopvērtējumā tas ļāvis atgūt līderpozīciju.