Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Vācijas izlases garais spēlētājs Fogtmans nākamsezon pārstāvēs Milānas klubu

Vācijas izlases garais spēlētājs Fogtmans nākamsezon pārstāvēs Milānas klubu
Johanness Fogtmans (#7). Foto: FIBA

Itālijas spēcīgākais basketbola klubs Milānas "Olimpia" pavēstījis par 211 centimetrus garā Johannesa Fogtmana pievienošanos komandas sastāvam. Ar vācietim, kuram drīzumā apritēs 30 gadu un kurš var spēlēt ceturtā un piektā numura pozīcijās, līgums parakstīts uz divām sezonām.

Karjeru Fogtmans sākās Jēnā un Frankfurtē, ar kuru 2016. gadā triumfēja FIBA Eiropas kausā, bet iepriekšējās sešas sezonas pavadīja ULEB Eirolīgas klubos "Baskonia" un CSKA. Eirolīgā Fogtmans piedalījies 185 spēlēs, 97 reizes devies starta pieciniekā un vidēji 22,0 minūtēs sakrājis 8,5 punktus, 5,3 atlēkušās bumbas, 1,8 rezultatīvas piespēles un 1,1 kļūdu.

Vakar Fogtmans dzimtajā Ķelnē palīdzēja Vācijai Eiropas čempionāta finālturnīru sākt ar lielu uzvaru pār Franciju (76:63). Fogtmans nepilnās 29 minūtēs guva sešus punktus un pievienoja sešas atlēkušās bumbas. Rīt Vācija tiksies ar Bosniju un Hercegovinu, bet vēl apakšgrupā spēlē arī Lietuva, Slovēnija un Ungārija.

Milānas "Olimpia" pagājušajā Eirolīgas regulārajā sezonā ar deviņpadsmit uzvarām un deviņiem zaudējumiem ieņēma trešo vietu, taču ceturtdaļfinālā ar 1-3 piekāpās Stambulas "Efes". Milānas garo galu šajā starpsezonā papildinājis arī bijušais "Barcelona" centrs Brendons Deivīss.

Izmantotie resursi:
https://www.olimpiamilano.com/en/he...


Mārtiņš Gulbis 2023. gada 11. oktobrī Salaspilī. Foto: Ritvars Stankevičs
7

Ceturtdaļfināli Eirolīgā un Eiropas kausā: Mārtiņš Gulbis noslēdz darbu ar TTT

Mārtiņš Gulbis ir noslēdzis četru gadu darbu basketbola klubā "TTT Rīga", ceturtdien, 30. maijā, kļuva zināms Sportacentrs.com . Speciālists turpinās veikt galvenā trenera pienākumus Latvijas sieviešu valstsvienībā – un tā ir viņa prioritāte.
Luka Banki. Foto: Virtus Bologna
8

Medijs: ''Baskonia'' varētu mēģināt piesaistīt Banki vakantajā trenera vietā

Boloņā bāzētais medijs ''Repubblica'' ziņo, ka Spānijas ACB klubs ''Baskonia'' šajā starpsezonā atkārtoti varētu mēģināt piesaistīt Latvijas izlases un ''Virtus'' galveno treneri Luku Banki. Kluba trenera vieta kļuva vakanta pēc tam, kad netika turpināta sadarbība ar Duško Ivanoviču.
Paula Strautmane. Kolāža: Charnay Basket

Latviešu rokāde "rozā kreklos": Paula Strautmane spēlēs Francijas elitē

Paula Strautmane 2025. gada sezonā pārstāvēs Francijas virslīgas klubu "Charnay Basket", otrdien, 28. maijā, informēja komandas preses dienests. Aizvadītajā sezonā klubā spēlēja Kate Vilka.