Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Latvija pret Ukrainu: Kijevā cīņa par labāku starta pozīciju otrajai kārtai

Latvija pret Ukrainu: Kijevā cīņa par labāku starta pozīciju otrajai kārtai
Dāvis Bertāns
Foto: FIBA

Šodien pulksten 16:00 Kijevas sporta pilī sāksies Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīra pirmās kārtas B grupas pēdējā spēle Latvijas basketbola valstsvienībai, kas tiksies ar vietējo Ukrainas izlasi. Spēles tiešraide kanālā TV6.

Lai gan Latvija jau nodrošinājusi vietu otrajā kārtā, kur būs jāspēkojas pret Spāniju, Slovēniju un Melnkalni, ļoti svarīgi ir ar pozitīvu iznākumu noslēgt arī pirmo kārtu, t.i. - izcīnīt šovakar panākumu. Nākamajā kārtā nāks līdzi visi rezultāti, tostarp pret Zviedriju, kas otrajā kārtā nespēlēs. Lai pakāptos uz otro vietu grupā, šodien jāizcīna uzvara, bet, lai uzvarētu arī divu spēļu summā, kas var būt svarīgi, ja otrās kārtas noslēgumā abām komandām būs vienāda bilance, nepieciešams panākums ar vismaz +15, jo Rīgā tika zaudēts ar 14 punktu starpību.

Teorētiski arī pirmā vieta grupā ir iespējama, ja Latvija izcīna uzvaru, bet Turcija mačā, kas sāksies divas stundas vēlāk, sensacionāli mājās zaudē Zviedrijai. Tiesa, ir divas būtiskas lietas: 1) divu spēļu summā Latvija tāpat vairs nevar apsteigt Turciju (aktuāli, ja otrās kārtas noslēgumā abām komandām vienāda bilance); 2) Turcija vasaras ciklā ir ievērojami spēcīgākā sastāvā, jo klāt nākuši NBA spēlētāji Furkans Korkmazs un Džedi Osmans, kā arī naturalizētais amerikānis Skotijs Vilbekins, līdz ar to, ja Zviedrija izbraukumā atkārtos to, kas tika paveikts savā laukumā (+1), tā būs dēvējama par lielu sensāciju.

No vietas grupā būs atkarīgs arī tas, pret ko sāksim otrās kārtas grupu turnīru. Ja Latvija izcīnīs pirmo vietu B grupā, 14. septembrī mājās spēlēsim pret Slovēnijas un Melnkalnes mača uzvarētāju, ja otro - pret šī mača zaudētāju, bet, ja trešo - Rīgā uzņemsim Spāniju.

B grupa

VKomandaUZPunktiP
1Turcija32360:337 (+23)8
2Ukraina32369:357 (+12)8
3Latvija32384:382 (+2)8
----
4Zviedrija14346:383 (-37)6

Latvijas komanda pēc ceturtdienas mača pret Zviedriju pārlaida vēl vienu nakti Stokholmā un nākamajā dienā lidoja uz Kijevu. Vakarā bija viegls atjaunošanās treniņš turpat viesnīcā, bet sestdien precīzi 24 stundas pirms mača sākās treniņš spēles vietā Kijevas sporta pilī. Būvei ir jau nepilni 58 gadi, bet pēdējo reizi tā atjaunota 2011. gadā. Tieši šeit pirms 13 gadiem Valters Frīdenbergs un Kārlis Būmeisters ar Mārtiņa Freimaņa komponēto “War Is Not Over” nošarmēja Eiropu un izcīnīja piekto vietu Eirovīzijas dziesmu konkursā - trešais visu laiku labākais Latvijas rezultāts šajā konkursā. Basketbola mačus klātienē var noraudzīties nepilni septiņi tūkstoši cilvēku, un gan pret Turciju (6300), gan Zviedriju (6500) attiecīgi novembrī un februārī izdevās sapulcināt teju pilnas tribīnes.

Spēlē pret Zviedriju nepiedalījās Dairis Bertāns, kurš pārbaudes mačā pret Krieviju guva savainojumu. Dairis devies līdzi komandai, bet arī šovakar būs spiests savu Latvijas raķetes eksplozivitāti nevis izmantot pats, bet nodot lietošanā pārējiem. “Gatavosimies, ņemot vērā gan februāra spēles mācību, gan to, ko izpētīsim Ukrainas [un Turcijas] spēles ierakstā,” pēc panākuma Stokholmā sacīja Latvijas valstsvienības galvenais treneris Arnis Vecvagars.

Latvijas valstsvienības sastāvs

PozīcijaSpēlētājsAugumsDz.gadsKlubs
Aizsargi:Kaspars Vecvagars190 cm1993VEF Rīga
Jānis Blūms190 cm1982Zaragoza (Spānija)
Rihards Lomažs190 cm1996Ventspils
Jānis Strēlnieks191 cm1989Olympiacos (Grieķija)
Artūrs Ausējs192 cm1990Pieno žvaigždes (Lietuva)
Artis Ate192 cm1989VEF Rīga
Dairis Bertāns*193 cm1989Olimpia (Itālija)
Uzbrucēji:Žanis Peiners203 cm1990Darussafaka (Turcija)
Ojārs Siliņš204 cm1993Aquila Basket (Itālija)
Dāvis Bertāns207 cm1992Spurs (NBA)
Rolands Šmits207 cm1995Barcelona (Spānija)
Centri:Mārtiņš Meiers208 cm1991Enisey (Krievija)
Anžejs Pasečņiks215 cm1995Gran Canaria (Spānija)

* - ārstē savainojumu.

Pret turkiem ukraiņi sāka teicami, pirmajās desmit minūtēs uzvarot ar 28:15. Tomēr otrais ceturksnis sagrieza visu kājām gaisā (12:36), un otrajā puslaikā vairs atgūties pret Turciju, kam klāt nākuši divi NBA spēlētāji un ļoti kvalitatīvs naturalizētais spēlētājs, neizdevās. “Otrajā ceturtdaļā tikām iznīcināti,” lakonisks pēc zaudējuma bija ukraiņu treneris Jevgens Murzins. Viens no komandas pieredzējušākajiem vīriem Vjačeslavs Kravcovs savukārt uzsvēra, ka gatavošanās posmā tikai pāris dienas ar komandu bijis Serhijs Gladirs, vien dažas dienas - Pū Džeters. Tādas problēmas gan bijušas virknei komandu, kurās labākie spēlētāji ilgi spēlējuši Eiropas spēcīgāko līgu finālos.

Ukrainai ir teju tāds pats sastāvs, kāds Rīgā viesojās februāra otrajā pusē. Klāt nācis NBA Attīstības līgā sezonu pavadījušais Maksims Pustozvonovs un iepriekš savainotais aizsardzības speciālists Oleksandrs Rjabčuks. Sastāvā šoreiz nav “Barcelona” otrajā komandā spēlējušais spēka uzbrucējs Volodimirs Heruns un par Ukrainas čempionu “Cherkasky Mavpy” sastāvā kļuvušais uzbrucējs Oleksandrs Kobecs.

Ukrainai joprojām jāiztiek bez trim spēcīgiem garajiem spēlētājiem - 24 gadus vecais Džoels Bolombojs nav atmetis cerību sapnim par NBA un izvēlējies individuāli sagatavoties vasaras līgai; piecas sezonas NBA aizvadījušais centrs Kirilo Fesenko, aizvadījis otro sezonu Avelīno komandā Itālijā, nolēmis tikt galā ar veselības problēmām (tāpat aizkulisēs runā par nesaskaņām ar izlases galveno treneri); 2013. gada piektais numurs NBA draftā Alekss Lens aizvadījis pirmās piecas sezonas NBA un šovasar pirmo reizi kļuvis par neierobežotu brīvo aģentu, līdz ar to par prioritāti izvirzījis jauna līguma noslēgšanu, nevis debitēšanu valstsvienībā, kas tā arī joprojām nav noticis.

Šovasar ar 47. numuru tika draftēts talantīgais vieglais uzbrucējs Svjatoslavs Mihaiļuks, kurš gan valstsvienībā debitēja jau 17 gadu vecumā 2014. gada Pasaules kausa izcīņā. Mihaiļuks aizvadījis četras sezonas pazīstamajā Kanzasas universitātes komandā, bet vasaru izmantos jaunās komandas “Lakers” interesēs, pārstāvot to vasaras līgā un vēlāk gatavojoties debijas sezonai slavenā kluba rindās.

“Ja vēlamies cīnīties par vietu Pasaules kausā, mums jāuzvar Latvija,” līdzīgu retoriku, kāda bija dzirdama pirms februāra mača Rīgā, arī tagad atkārto Ukrainas līderis Gladirs, kurš pret turkiem ceturtdien iemeta četrus no astoņiem trīspunktniekiem un ar 17 punktiem kļuva par rezultatīvāko zaudētāju rindās. “Mazliet jāatpūšas un jāgatavojas smagam mačam. Latvijai ir spēcīga izlase, vairāki Eirolīgas spēlētāji, viens arī no NBA. Spēle noteikti nebūs viegla.”

Pat neraugoties uz būtiskajiem iztrūkumiem garajā galā, Ukrainas stiprākais ierocis aizvien ir tieši centri. Savulaik divas sezonas NBA aizvadījušais Kravcovs ir rezultatīvākais izlases spēlētājs šajā atlases turnīrā (vidēji 14,4 punkti). Pirms gada Valensijas sastāvā kļuvis par Spānijas čempionu, šo sezonu Kravcovs aizvadīja naudīgajā Turcijas čempionātā, “Eskisehir” rindās gan neizceļoties ar lielu spēles laiku (vidēji 18 minūtes). 26 gadus vecais Artjoms Pustovijs jau trešo sezonu pavadīja ACB līgas vidusmēra komandā “Obradoiro”, tur esot viens no nozīmīgākajiem spēlētājiem un raisot interesi par sevi arī viņpus okeānam.

Tāpat kā februārī, ierindā ir naturalizētais amerikāņu saspēles vadītājs Pū Džeters, kuram jau februārī beidzās sezona Ķīnā. Kopš tā laika 35 gadus vecais aizsargs nav profesionāli spēlējis basketbolu un pirmajā mačā šajā sabraukumā Ankarā tas bija redzams. 34 gadus vecais Džeters daudz uzbruka, taču ar precizitāti nevarēja lepoties (metieni no spēles - 2/10). 23 laukumā pavadītajās minūtēs Džeters sakrāja otru sliktāko +/- rādītāju (-23). Jādomā gan, ka mēnešiem bez spēļu prakses iesērējušais Džeters šovakar varētu jau būt nedaudz labākā formā, turklāt, pat nespējot gūt punktus pats, Džeters joprojām ir bīstams kā spēles un situāciju veidotājs saviem komandas biedriem.

Februāra spēlē Rīgā (68:82) ukraiņi lieliski lika lietā savas stiprākās īpašības un uz neizteiksmīgā Latvijas snieguma fona notušēja vājās puses. Rezultatīvākais bija Kravcovs, kuram ne vien 22 punkti, bet arī 13 atlēkušās bumbas un četras pārtvertas bumbas. Spēka uzbrucējs Igors Zaicevs pievienoja 12 punktus un septiņas bumbas, bet Džeteram 20 punkti un piecas piespēles. Ukraiņi soda laukumā guva pat par 20 punktiem vairāk (42:22) un izcīnīja par desmit bumbām vairāk (46:36), tiesa, uzbrukumā - vien par trīs vairāk (13:10). Lielo pārsvaru atlēkušajās bumbās var skaidrot ar vājo Latvijas metienu precizitāti (35% no spēles, 62% soda metienos), līdz ar to ukraiņiem bija ievērojami vairāk iespēju izcīnīt bumbas pie sava groza.

Ukrainas izlases sastāvs

PozīcijaSpēlētājsAugumsDz.gadsKlubs
Aizsargi:Jūdžins Džeters180 cm1983Gold Lions (Ķīna)
Oleksandrs Rjabčuks184 cm1989Khimik
Deniss Lukašovs187 cm1989Vytautas (Lietuva)
Oleksandrs Mišuļa188 cm1992Dnipro
Serhijs Gladirs196 cm1988Monaco (Francija)
Oleksandrs Ļipovijs199 cm1991Promitheas (Grieķija)
Uzbrucēji:Maksims Pustozvonovs201 cm1987Charge (NBA G-līga)
Vjačeslavs Bobrovs202 cm1992Pieno Žvaigždes (Lietuva)
Volodimirs Konijevs203 cm1989Cherkasky Mavpy
Igors Zaicevs210 cm1989Rosa Radom (Polija)
Centri:Vjačeslavs Kravcovs212 cm1987Eskisehir (Turcija)
Artjoms Pustovijs216 cm1992Obradoiro (Spānija)

Spēles sākums pulksten 16:00, tiešraidē to demonstrēs kanāls TV6.

Izmantotie resursi:
| Latvijas Basketbola savienība
Basket.com.ua


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2018-07-01 09:41, pirms 6 gadiem
Patiesības diena! Ja netiks galā ar ukraiņiem turpmākās atlases spēlēs uz PČ var lieki nepūlēties!
, 2018-07-01 09:48, pirms 6 gadiem
Alpaville rakstīja: Patiesības diena! Ja netiks galā ar ukraiņiem turpmākās atlases spēlēs uz PČ var lieki nepūlēties!
precīzi...
, 2018-07-01 10:10, pirms 6 gadiem
Jabrīnās kā pirmajā spēlē dabūjam tā ierīt.
, 2018-07-01 10:19, pirms 6 gadiem
būs grūta spēle. atkal māc šaubas, ka būsim spiesti spēlēt tikai uz individuālo meistarību un avantūrām
, 2018-07-01 10:20, pirms 6 gadiem
Ja spēlēsim tikpat disciplinēti kā pret Zviedriju un tikpat labi kritīs, varam uzvarēt. Par +15 gan šaubos.
, 2018-07-01 10:33, pirms 6 gadiem
Ja spēlēs abi brāļi, spēlēs sakarīgi komandas interesēs un nepsihos, NBA Dravnieks gūs beidzot pts, ir cerības aizķerties un Vecajam pierādīt, ka viņš ir augstāka vērtība nekā pārējo prātos...Grūti, bet VAR
, 2018-07-01 10:37, pirms 6 gadiem
otins rakstīja: Ja spēlēsim tikpat disciplinēti kā pret Zviedriju un tikpat labi kritīs, varam uzvarēt. Par +15 gan šaubos.
mēs spēlējām pret Zviedriju disciplinēti? Kad?
, 2018-07-01 10:37, pirms 6 gadiem
specha rakstīja: Ja spēlēs abi brāļi, spēlēs sakarīgi komandas interesēs un nepsihos, NBA Dravnieks gūs beidzot pts, ir cerības aizķerties un Vecajam pierādīt, ka viņš ir augstāka vērtība nekā pārējo prātos...Grūti, bet VAR
Rakstīts ka Dairis nespēlēs.
, 2018-07-01 10:40, pirms 6 gadiem
gatera priekshnieks rakstīja: Arī šie zili dzeltenie ir jānoper kā tādi lemberdzēni!
Dod četri!!! Sen šitāds asprātis nav redzēts!
, 2018-07-01 10:45, pirms 6 gadiem
Neklausieties tos ņaudētājus šeit komentāros. Nospēlējat tā, lai ir laba paveikta darba sajūta pēc spēles. Mēs ar jums džeki!!! Par uzvaru!!! Par lielu Latviju!!!
, 2018-07-01 10:56, pirms 6 gadiem
Turam īkšķus par Latviju! Gan būs labi... Ļoti ceru, ka beidzot arī Vecvagara mīlulis Lomažs atvērsies!
, 2018-07-01 11:22, pirms 6 gadiem
Galvenais mērķis būtu neļaut atkal viņu garajiem dominēt soda laukumā..
, 2018-07-01 11:23, pirms 6 gadiem
Ar Ukrainu speelei buus milziiga noziime otrajai kaartai. Latvijas izlasei obligaati jaauzvar, tad izredzes otrajaa kaartaa ieguut kaut tresho vietu, kas garanteetu vietu pasaules elitee, ir pavisam reaali.
, 2018-07-01 11:35, pirms 6 gadiem
Ceram uz uzvaru, ja tās nav nekavējoties Vecvagaram jāatkāpjas un Šnepam ar kompāniju ir JĀATZĪST ka IR pieļauta liela kļūda!!! Jā vien nav lupatas.... Kaut gan viss tieši par to liecina.
, 2018-07-01 11:35, pirms 6 gadiem
Ceru, ka kļūdos, bet liekas, ka Meiers/Pasečņiks tiks izģērbti zem groziem.
, 2018-07-01 11:36, pirms 6 gadiem
tā, Vecvagara patiesības mirklis tuvojas. patiesībā jau skaidrs, ka viņš nav īsti gatavs šādam līmenim, jo vienkārši nav no kurienes būt gatavam. Vienalga, ceru, ka tiks izdarīts maksimums un uzvara būs mūsu.
, 2018-07-01 11:38, pirms 6 gadiem
Real Rebel rakstīja: mēs spēlējām pret Zviedriju disciplinēti? Kad?
tā nosacīti vērtējot, ja salīdzina ar spēli pret Krieviju, bija saredzamas disciplīnas pazīmes.
, 2018-07-01 11:46, pirms 6 gadiem
tādsnesportists rakstīja: tā nosacīti vērtējot, ja salīdzina ar spēli pret Krieviju, bija saredzamas disciplīnas pazīmes.
Iespējams
, 2018-07-01 11:51, pirms 6 gadiem
Pirms spēles Vecais apcissā visiem puļītājiem pirksteļus. Tā manuprāt šodien ir vienīgā šance
, 2018-07-01 12:10, pirms 6 gadiem
Real Rebel rakstīja: mēs spēlējām pret Zviedriju disciplinēti? Kad?
Tu domā, ka mēs Zviedriju uzvarējām ar haotisku spēli, neievērojot trenera norādījumus? Es tā nedomāju. Vecvagars bija labi izpētījis zviedru spēles stilu un tāpēc bija uzsvars uz ciešu aizsardzību. To, ka spēlējām disciplinēti, apliecina arī piezīmju attiecība: LAT 16, SWE 22.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2018-07-01 12:19, pirms 6 gadiem
otins rakstīja: Tu domā, ka mēs Zviedriju uzvarējām ar haotisku spēli, neievērojot trenera norādījumus? Es tā nedomāju. Vecvagars bija labi izpētījis zviedru spēles stilu un tāpēc bija uzsvars uz ciešu aizsardzību. To, ka spēlējām disciplinēti, apliecina arī piezīmju attiecība: LAT 16, SWE 22.
mēs arī uzvarējām ar haotisku spēli, atver acis, zviedri iemeta mums 72 punktus, kamēr paši guvām 82, tas ir, mēs uzvarējām tikai ar desmit punktiem, kas ir par maz priekš šī sastāva.
, 2018-07-01 12:22, pirms 6 gadiem
Real Rebel rakstīja: mēs arī uzvarējām ar haotisku spēli, atver acis, zviedri iemeta mums 72 punktus, kamēr paši guvām 82, tas ir, mēs uzvarējām tikai ar desmit punktiem, kas ir par maz priekš šī sastāva.
it kā jā, piekrītu, tai pat brīdī, jāatceras, ka ar sastāvu, kur bija i Strēlnieks, i Timma i Dairis, i Bērzs vēl visai salīdzinoši labā formā, mēs pēdējā sekundē knapi izvilkām pagarinājumu, lai vinnētu.
, 2018-07-01 12:26, pirms 6 gadiem
tādsnesportists rakstīja: tā, Vecvagara patiesības mirklis tuvojas. patiesībā jau skaidrs, ka viņš nav īsti gatavs šādam līmenim, jo vienkārši nav no kurienes būt gatavam. Vienalga, ceru, ka tiks izdarīts maksimums un uzvara būs mūsu.
Nevajag tik ļoti sacerēties un prasīt no Vecvagara brīnumus, jo izlase nav labākajā sastāvā. Nesaprotu tos viņa nolicējus un atkāpies bļāvējus, jo izlase rāda labu sniegumu. Lai Vecvagars strādā un gūst pieredzi.
, 2018-07-01 12:26, pirms 6 gadiem
tādsnesportists rakstīja: it kā jā, piekrītu, tai pat brīdī, jāatceras, ka ar sastāvu, kur bija i Strēlnieks, i Timma i Dairis, i Bērzs vēl visai salīdzinoši labā formā, mēs pēdējā sekundē knapi izvilkām pagarinājumu, lai vinnētu.
Arī fakts, bet pēdējā spēlē pats redzēji, ka bija liela improvizācija un diezgan palīdzēja, ka zviedri laidās uz palīdzību lejā
, 2018-07-01 12:27, pirms 6 gadiem
otins rakstīja: Nevajag tik ļoti sacerēties un prasīt no Vecvagara brīnumus, jo izlase nav labākajā sastāvā. Nesaprotu tos viņa nolicējus un atkāpies bļāvējus, jo izlase rāda labu sniegumu. Lai Vecvagars strādā un gūst pieredzi.
izlase nerāda labu sniegumu un Vecvagaram pieredze ir klubā jāgūst, ne izlasē
, 2018-07-01 12:30, pirms 6 gadiem
Real Rebel rakstīja: izlase nerāda labu sniegumu un Vecvagaram pieredze ir klubā jāgūst, ne izlasē
V Komanda U Z Punkti P
1 Turcija 3 2 360:337 (+23) 8
2 Ukraina 3 2 369:357 (+12) 8
3 Latvija 3 2 384:382 (+2) 8
, 2018-07-01 12:30, pirms 6 gadiem
otins rakstīja: Nevajag tik ļoti sacerēties un prasīt no Vecvagara brīnumus, jo izlase nav labākajā sastāvā. Nesaprotu tos viņa nolicējus un atkāpies bļāvējus, jo izlase rāda labu sniegumu. Lai Vecvagars strādā un gūst pieredzi.
nu nu, spēlējot pret turkiem to varētu saukt par argumentu, bet ne jau pret zviedriem un ukrainu. Grozies, kā gribi, bet šeit vaina tomēr trenerī (elementārs pieredzes un zināšanu trūkums) un vēl varētu teikt, ka īsajā sagatavošanās posmā.
, 2018-07-01 12:32, pirms 6 gadiem
otins rakstīja: V Komanda U Z Punkti P
1 Turcija 3 2 360:337 (+23) 8
2 Ukraina 3 2 369:357 (+12) 8
3 Latvija 3 2 384:382 (+2) 8
tas nav labs sniegums, to mēs varam nosaukt par stipri viduvēju un bija labāk jābūt
, 2018-07-01 12:33, pirms 6 gadiem
Gaidam šisdienas spēles iznākumu. Svarīgi būtu ne tikai uzvarēt, bet arī parādīt uzlabojumus spēles kvalitātē. Seviški, ja tiek domāts par turpmāku spēlēšanu un uzvarēšanu.
, 2018-07-01 12:34, pirms 6 gadiem
tādsnesportists rakstīja: nu nu, spēlējot pret turkiem to varētu saukt par argumentu, bet ne jau pret zviedriem un ukrainu. Grozies, kā gribi, bet šeit vaina tomēr trenerī (elementārs pieredzes un zināšanu trūkums) un vēl varētu teikt, ka īsajā sagatavošanās posmā.
Īsais sagatavošanās posms prasa treneri, kurš spēj elementāras izspēles uzlikt spēlētājiem un tās koriģēt spēles laikā. Esošā FIba sistēma neļauj nedz treneriem, nedz spēlētājiem saspēlēties un ieskrieties, līdz ar to, šādā sistēmā, treneri bez pieredzes labā līmenī vienmēr buksēs un nebūs spējīgi izspiest ļoti labu spēli no komandas
, 2018-07-01 12:35, pirms 6 gadiem
tādsnesportists rakstīja: Gaidam šisdienas spēles iznākumu. Svarīgi būtu ne tikai uzvarēt, bet arī parādīt uzlabojumus spēles kvalitātē. Seviški, ja tiek domāts par turpmāku spēlēšanu un uzvarēšanu.
Tieši tā, ja spēles kvalitāte neuzlabosies, tad ir divi varianti:
- censties uzvarēt pretinieku ar antibasketbolu;
- samitrināties, ka nekur netiksim
, 2018-07-01 12:36, pirms 6 gadiem
tādsnesportists rakstīja: nu nu, spēlējot pret turkiem to varētu saukt par argumentu, bet ne jau pret zviedriem un ukrainu. Grozies, kā gribi, bet šeit vaina tomēr trenerī (elementārs pieredzes un zināšanu trūkums) un vēl varētu teikt, ka īsajā sagatavošanās posmā.
Zviedrus uzvarējām abas reizes. Sanāca nepatīkams zaudējums Ukrainai mājās, bet ar labu spēli šodien to var vērst par labu, ko arī mūsējiem novēlu. Nu ir Vecvagaram pieredzes un zināšanu trūkums, bet ar laiku viņš šo pieredzi iegūs, tāpēc jau nevajag pusceļā raut nost no trases.
, 2018-07-01 12:36, pirms 6 gadiem
Real Rebel rakstīja: tas nav labs sniegums, to mēs varam nosaukt par stipri viduvēju un bija labāk jābūt
nu ar tām izmaiņām, kas mums bija komandas un treneru sastāvā, it kā loģisks rezultāts. ja nebūtu nolieta spēle Ukrainai Rīgā, , tad 1 uzvara un viens zaudējums ar Turciju jau būtu saucams par samērā optimālu.
Marselinju Huertass un Rauls Netu. Foto: FIBA
3

Brazīlijas kandidāti OS kvalifikācijai: atgriežas Netu, ierindā Pasečņika cīņu biedrs

Brazīlijas basketbola izlase paziņojusi 16 kandidātu sarakstu, kuri gatavosies no 2. līdz 7. jūlijam Rīgā gaidāmajam Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīram. Kandidātu lokā iekļauts aizvadītajā sezonā traumas dēļ nespēlējušais Rauls Netu, kā arī Anžeja Pasečņika komandas biedrs Vitors Benite.
Viktors Vembanjamā. Foto: FIBA
6

Dvīņu torņi Vembanjamā un Gobērs: OS saimniece Francija izvēlas kandidātus

Francijas vīriešu basketbola izlases galvenais treneris Vensāns Kollē pavēstījis 19 spēlētāju kandidātu sarakstu Parīzes olimpiskajām spēlēm.
Markuss Hovards. Foto: Baskonia

''Baskonia'' līderis Hovards olimpisko spēļu kvalifikācijā pārstāvēs Puertoriko

Starptautiskā basketbola federācija (FIBA) apstiprinājusi amerikāņu aizsarga Markusa Hovarda basketbola pilsonības maiņas pieprasījumu, tādējādi basketbolists vasarā varēs pārstāvēt Puertoriko valstsvienību olimpisko spēļu kvalifikācijā.