Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Vecvagars: "Par Kuruca meistarību un spēju palīdzēt izlasei nešaubos joprojām"

Vecvagars: "Par Kuruca meistarību un spēju palīdzēt izlasei nešaubos joprojām"
Arnis Vecvagars
Foto: FIBA

Latvijas Basketbola savienība pēc spēlēm Pasaules kausa kvalifikācijā pret Ukrainu (68:82) un Turciju (79:70) piedāvā interviju ar Latvijas izlases galveno treneri Arni Vecvagaru.

Kādi apsvērumi ietekmēja sastāva izvēli uz šīm spēlēm?
Eirolīgas spēlētāju (ne)pieejamību nav vērts komentēt – protams, uz viņiem cerējām, taču bijām gatavi, ka klubi nepalaidīs ne Jāni Strēlnieku, ne Dairi Bertānu, ne Jāni Timmu. Komandas kodols bija tāds pats kā novembra spēlēs. Mārtiņa Meiera atgriešanās būtiski ietekmēja rotāciju 4. un 5. numura pozīcijās. Diemžēl vairākiem spēlētājiem – Aigaram Šķēlem, Žanim Peineram, Artūram Ausējam – janvārī un februārī bija veselības problēmas, kuru dēļ tika pazaudēts spēļu ritms. Bija jautājumi par viņu kondīciju, tāpēc paplašinājām uzaicināto ārējās līnijas spēlētāju loku, iekļaujot Dāvi Lejasmeieru un Rihardu Lomažu.

Vai tika izskatītas arī OlyBet LBL klubu saspēles vadītāju, tai skaitā Kaspara Vecvagara kandidatūras?
Uzmanības lokā ir visi Latvijas spēlētāji, bet būsim reālisti – Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīrā spēļu intensitāte un prasības pret aizsardzības kvalitāti ir augstākas. Kasparu vērtēju pēc tādiem pašiem kritērijiem, kā vērtēju jebkuru citu basketbolistu, un līdz šim viņš nav rādījis izlases spēlētāja līmeņa sniegumu. Nav pamata domāt, ka viņš varētu pastiprināt komandu. Kandidātus apspriedām ar maniem palīgiem, un garu diskusiju nebija.

Rodionam Kurucam sezonas laikā nav izdevies nostiprināties “Barcelona” sastāvā un Spānijas līgā Mārtiņam Laksam ir labāka statistika. Kāpēc izvēle par labu Kurucam?
Būtiski atšķiras viņu spēles stils. Neesmu mainījis savas domas – Rodiona augums, universālā meistarība, prasme nospēlēt radoši uzbrukumā un segt dažādu pozīciju spēlētājus var dot būtisku pienesumu komandai, ņemot vērā pašreizējo komplektāciju. Treniņos viņš to apliecināja gan ar sniegumu, gan attieksmi. Konkrētajā situācijā viņš tika plānots kā Žaņa Peinera dublieris, taču treniņos abi produktīvi spēlēja arī kopā.

Vai klubos iekrātā bagāža – nogurums, traumas – sagādāja kādu nepatīkamu pārsteigumu un ietekmēja gatavošanās procesu?
Nē. Par jau minēto spēlētāju problēmām zinājām iepriekš. Arī par Ojāra Siliņa pēdas savainojumu, kā dēļ viņš jau pēc dažām dienām atgriezās kluba rīcībā, lai veiktu rehabilitāciju. Treniņos darbs bija produktīvs, ar katru reizi visi jutās un darbojās labāk. Taču treniņos spēli pilnībā modelēt nevar.

Varbūt noderētu kāda pārbaudes spēle, lai tuvinātos kaujas apstākļiem? Gan novembrī, gan arī tagad komanda iespēlējās pamazām, labāko sniegumu parādot otrā mača otrajā puslaikā…
Noderētu, bet izlašu darbam atvēlētais “logs” ir tik īss, ka praktiski šo ideju grūti īstenot. Pilnā sastāvā bijām tikai otrdien. Vai būtu jēga spēlēt uzreiz, bez vismaz dažiem treniņiem – tas ir liels jautājums. Vasarā un rudenī laika sagatavoties būs vairāk – tad pārbaudes spēles noteikti būs vajadzīgas un tādas arī sarīkosim.

Spēlē ar Ukrainas izlasi daudzus pārsteidza pamatsastāvs – pirmkārt, Rodiona Kuruca došanās laukumā no pirmās minūtes. Kāda loma viņam bija paredzēta un – vai nebija pārāk liels risks, ņemot vērā viņa spēļu prakses trūkumu?
Rodionam pamatuzdevums bija aizsardzībā agresīvi spēlēt pret ukraiņu saspēles vadītāju Džeteru, liekot lietā auguma pārsvaru. Kā tas būtu strādājis – tas palika nenoskaidrots, jo pirmajās minūtēs aizsardzībā iekritām uz citām niansēm un vajadzēja veikt korekcijas. Par 0:9 sākumā līdzatbildīgi bija visi spēlētāji, kuri tobrīd bija laukumā, bet individuāli nepareizu darbību Kurucam nebija. Neprecīzu metienu vai uzdriblēšanu uz kājas par kļūdu neuzskatu – spēlē tādas neveiksmes gadās visiem. Palieku pie tā, ko teicu jau novembrī – par Kuruca iespējām palīdzēt komandai es nešaubos un, iespējams, viņam pietrūkst dažu veiksmīgu epizožu, lai pārliecību iegūtu pats un arī komanda.

Kuruca palikšana uz rezervistu soliņa turpmākajā spēles gaitā bija atzīšanās, ka cerības nav attaisnojušā
s?

Bijām iedzinējos un tādā situācijā uzticējāmies tiem, kuri bija veiksmīgi vai kaut cik veiksmīgi iekļāvušies spēlē. Cenšanās atspēlēties par katru cenu pie laba gala bieži nenoved, tāpēc lieki riskēt negribējās. Protams, ar kolēģiem pārspriedām dažādas iespējas, un tagad, zinot rezultātu, var teikt, ka vajadzēja riskēt. Bet teorētiskos variantus pārbaudīt vairs nevaram.

Vēl jautājums par pamatpiecnieku – kāpēc pret atlētisko Kravcovu sāka Pasečņiks, nevis Meiers?
Anžejs ir ātrāks, turklāt aizsardzībā pret Kravcovu bija plānots izmantot double team. Bet – dažās epizodēs netika laikus sadalīti spēlētāji, citā kāds nokavēja. Pietrūka agresivitātes. Arī uzbrukumā, kur spēles saasināšanas vietā tika izvēlēti pustālie un tālie metieni.

Ir uzskats, ka spēle tika zaudēta pirmajās minūtēs – pēc tam pretiniekus panākt neizdevās…
Pirmajās 2-3 minūtēs spēles netiek ne zaudētas, ne uzvarētas. Arī mums izdevās atgūties, un līdz ceturtās ceturtdaļas vidum pretinieku pārsvars nepieauga. Bija arī iespējas to samazināt un likvidēt, kuras netika izmantotas. Taču ne jau tādēļ, ka bija neveiksmes pašā sākumā. Jau nosaucu galvenos iemeslus – svarīgos brīžos pie sava groza nesavācām atlēkušās bumbas un neizmantojām iespējas labas uzbrukumā.

Anžejs Pasečņiks pēc spēles atzina, ka komanda nospēlējusi pārāk “mīksti”. Vainīga nepietiekama noskaņošanās?
Ko nozīmē – noskaņošanās? Spēles svarīgumu saprata visi, tribīnes pilnas līdzjutējiem – kāda vēl motivēšana vajadzīga? Varbūt vaina tur, ka par ukraiņu augumiem un atlētismu, protams, runājām, bet laukumā, saduroties ar pretiniekiem, viņu centimetri un kilogrami radīja pārāk lielu respektu. Tas izpaudās divcīņās – ierastie gājieni nedeva punktus, un parādījās apjukums. Piedevām jau minētās problēmas ar ārējās līnijas spēlētāju sportisko formu. Darbībās pietrūka kādu sīkumu, un bumba, kas novembrī iekrita grozā, tagad izgriezās ārā… Skaidrs, ka tas sita pa smadzenēm – visu it kā izdarām pareizi, bet punktu nav. Diemžēl nav tā, ka mūsu spēlētāji savos klubos būtu izteikti līderi. Jā, daudziem ir svarīga loma un laba statistika, taču izšķirošajos brīžos bumba biežāk ir pie citiem. Te nebija aiz kā paslēpties, un tā bija jauna pieredze. Sāpīga, bet, ceru, noderīga.

No pirmās minūtes bija acīmredzams, ka ukraiņi aizsardzībā “medī” Žani Peineru, kurš novembrī bija mūsu komandas galvenais “motors”. Varēja just, ka pretinieki labi sagatavojuši mājasdarbu?
Protams, viņi bija gatavojušies un pēc tam tikpat cītīgi sedza Jāni Blūmu, bet mūsu kapteinis tik un tā sameta pilnu grozu. Savukārt mēs tikai uz trim punktiem atstājām viņu līderi Gladiru, toties “izšāva” citi. Vispilnīgākais skautings un visprecīzākais spēles plāns neizšķir iznākumu – viss atkarīgs no izpildījuma laukumā. Piemēram, Kravcovs tradicionāli apspēlē sedzēju pa labi, bet pret mums vairākkārt to veiksmīgi izdarīja pa kreisi… Lielākā atšķirība – Ukrainas izlases līderiem atradās palīgi, kuri svarīgos brīžos uzņēmās iniciatīvu un neļāva mums pietuvoties. Mums tovakar veiksminieku saraksts bija pārāk īss. Lai uzvarētu, 6-7 spēlētājiem jāgūst ap 10 punktiem, kā tas izdevās pret Turciju.

Kas tika darīts, lai atjaunotu komandas cīņasgaru pirms mača ar Turciju?
Stāstu par īpašiem komandas saliedēšanas pasākumiem vai brīnumreceptēm nebūs. Spēlētāji ir profesionāļi, kuri ļoti labi saprata, kādā situācijā esam nonākuši, un katrs bija izdarījis secinājumus. Pie mentālā spēka izkopšanas jāstrādā katram pašam un ne mazāk, kā pie kustībām, metiena vai citu basketbola elementu slīpēšanas. Tādās reizēs ir svarīgi sākt no sevis, nevis meklēt vainu partneros, un tas arī tika izdarīts. Piedevām paskatījāmies video un redzējām savas kļūdas, kā arī mērķtiecīgi gatavojāmies mačam ar Turciju.

Kādi bija galvenie taktiskie akcenti cīņai ar Turcijas izlasi?
Pamainījām akcentus aizsardzībā – mūsu ceturtās pozīcijas spēlētājs sedza pretinieku centru, bet centrs – turku spēka uzbrucēju. Bija svarīgi maksimāli apgrūtināt pretinieku pick n’roll sadarbības un provocēt turku ārējās līnijas spēlētājus uz caurgājieniem, kuros viņi nav tik bīstami kā tālmetienos. Pašā sākumā Ali Muhameds atrada vairākas metienu iespējas, tomēr kopumā mūsu taktika deva rezultātu. Agresīvi sedzot pretiniekus, viņi tika nogurdināti, un ceturtajā ceturtdaļā tas pats Muhameds netrāpīja svarīgus metienus.

Tomēr otrās ceturtdaļas sākumā uz tablo bija 14:25 un šķita, ka atkārtojas iepriekšējā mačā piedzīvotā krīze uzbrukumā…
Basketbolā tādi brīži ir pietiekami bieži. Kā robežšķirtnes – komanda var salūzt pavisam, bet var arī pārvarēt sevi un panākt lūzumu. Tādās reizēs ir svarīgi tikt pie kāda enerģijas lādiņa. Kādam jāizdara vairāk, nekā viņš dara parasti – jāizrauj bumba pretiniekam no nagiem, jātrāpa sarežģīts metiens. Un katram jāatrod savas slēpās rezerves, cīnītāja gars un vīrišķība.

Jāizkaujas?
Basketbols nav hokejs, bet arī mums gadās asumi, un šādas epizodes dod efektu. Galvenais – emocijas nedrīkst nomākt prātu. Blūma nepiekāpība, Šmita enerģiskais danks – šādas epizodes deva nepieciešamo adrenalīnu. Pēc šīm veiksmēm mēs sākām darīt to, ko gribējām darīt jau mačā ar Ukrainu – spēlēt no “pirmā numura” pozīcijām. Spēlējām tā, kā gribējām, noticējām, ka esam labāki. Pašam jānotic, ka esi labāks par Muhamedu, – un būsi. Un otrajā puslaikā uz tablo jau varēja redzēt, ka patiešām esam.

Vai Riharda Lomaža iesaistīšanās spēlē bija plānota iepriekš?
Ar Rihardu esmu strādājis U18 un U20 izlasēs, kur viņš bija līderis. Labi zinu gan viņa meistarības līmeni, gan raksturu. Jā, smagais savainojums uz gadu viņu izsita no ierindas, taču jau janvārī spēles BK “Ventspils” sastāvā parādīja, ka viņš ir atguvies. Ātruma un nepiekāpības dēļ viņš ir ļoti neērts pretspēlētājs pretinieku līderiem – tas, kas bija vajadzīgs konkrētajā spēles epizodē. Uzbrukumā uz Lomažu īpašas sadarbības netika veidotas, bet nevienam neesmu aizliedzis mest no labas pozīcijas, un, kad bumba pēc labām izspēlēm, nonāca pie Riharda, viņš savas iespējas izmantoja. Tai skaitā ļoti aukstasinīgi, precīzi un kvalitatīvi izpildīja uzdevumu un izvirzīja svarīgam metienam Mārtiņu Meieru brīdī, kad turki bija saasinājuši intrigu. No meistarības viedokļa viņa devums nebija pārsteigums, jo tā viņš spēlējis arī iepriekš. No psiholoģijas viedokļa – tāds sniegums debija reizē liecina par spēlētāja raksturu. Tas nenozīmē, ka turpinājums būs tikpat lielisks, taču Lomažs noteikti būs noderīgs palīgs komandai.

Vai spēles beigās bija uzdevums izlīdzināt bilanci divu spēļu summā – panākt plus 12?
Protams. Žēl, ka pēdējā aizsardzības epizodē viss tika izdarīts pareizi gandrīz līdz galam, taču pēdējā brīdī nenokontrolējām turku garā spēlētāja ieraušanos soda laukumā un no +11 palika +9. Pēc tam bija minūtes pārtraukums un mērķtiecīgi spēlējām uz trīspunktnieku, kas diemžēl nebija precīzs.

Nākamās divas spēles būs izbraukumā, un īpaša nozīme varētu būt komandas psiholoģiskajam spēkam…
Protams. Ir pamatota cerība, ka varēs palīdzēt Eirolīgas klubu spēlētāji, bet nedrīkstam paļauties, ka atnāks Jāņi, Dairis, varbūt arī Dāvis un viss nostāsies savās vietās. Esam pierādījuši, ka varam labi spēlēt arī šādā sastāvā, un nedrīkstam pazaudēt sajūtu, ka par iznākumu ir atbildīgs katrs, nevis tikai daži līderi. Svarīgi, lai katrs arī ikdienā izkoptu līdera īpašības un prasmi uzņemties iniciatīvu. Lai notic savai zvaigznei, nevis ļauj spīdēt citiem.

Vai darba plāns vasarai jau skaidrs?
Detaļās vēl nē. Meklējam partnerus pārbaudes spēlēm, bet treniņplāns būs atkarīgs no tā, cik ilgi atsevišķi spēlētāji būs aizņemti savos klubos.

2016. gada vasarā, kad olimpiskais kvalifikācijas turnīrs notika jūlija sākumā, spēlētāju atšķirīgā kondīcija radīja problēmas – vieni bija pārguruši, citi pazaudējuši no sportiskās formas…
Ņemsim vērā arī šo pieredzi. Neatkarīgi no koptreniņu grafika visiem būs iespēja gan trenēties, gan izmantot mediķu pakalpojumus rehabilitācijai. Par spēļu svarīgumu nevienam nekas nav jāstāsta – katra uzvara būs zelta vērtībā.

Izmantotie resursi:
Vecvagars: “Otrajā puslaikā ar Turciju sākām...


, 2018-03-01 14:28, pirms 6 gadiem
Te viss ir izteikts! Hroniski!
, 2018-03-01 14:31, pirms 6 gadiem
Kurucs palīdzēs izlasei, Gulbis būs pasaules ranga pirmais numurs, bet pēc brāļu Dukuru aiziešanas Latvijas dominance vīru skeletonā tikai pieaugs!
, 2018-03-01 14:49, pirms 6 gadiem
Par Kurucu nav tik lielas bažas kā par treneri Vecvagaru. Protams, laukumā strādā spēlētāji, tomēr trenerim ir kāda milzīga privilēģija - laist laukumā tos, kuri nav mīksti un ir gatava grauzt ledu. Ja treneris šo nekontrolē, nafig tāds vispār ir vajadzīgs. Lai spēli novada saspēles vadītājs. Priekā!
, 2018-03-01 14:49, pirms 6 gadiem
Ir Kurucs talants utt, par to visu var piekrist Vecvagaram. Bet, lūdzu, nevajag gaidīt valstvienības līmeņa sniegumu no spēlētāja, kurš ikdienā basketbolu spēlē tikai treniņos un xbox. Tā nenotiek. Ja būtu pārbaudes spēles, tad varbūt pastāvētu kāda iespēja caur tām mēģināt iespēlēt uz kādu lomu komandā.

Vēl gan jautājums, vai viņš vispār ir gatavs šim limenim. Tajā spāņu otrajā līgā pat Kaufmanim šķiet bija labāki stati, kad viņš tur spēlēja.
, 2018-03-01 14:50, pirms 6 gadiem
Lauvas kungs drošvien dusmās šobrīd apēd liellopa steiku
, 2018-03-01 14:50, pirms 6 gadiem
Vecvagars laikam tik tiešām ir kāda marionete, tas ir vienkārši unikums...Nosaukt savu dēlu, par izlasei nederīgu dēļ snieguma, bet Lejasmeiers, kurš spēlē ievērojami zemākā līmenī ir spējīgs? Viņš tikai statistiku skatās?

Nu jā, kur tad bez Kuruca uzteikšanas un spītīgas viņa iekļaušanas izlasē. Kā jau minēja, tad Laksa demonstrē labāku sniegumu un Kurucu laist pret mazo melni? Kurucs tak netiek aizsardzībā līdzi un to jau viņam ne pirmo sezonu vien saka, bet Vecvagars, laikam savādāk redz...

Un, atļausiet norādīt uz vienu sīkumu, bet nozīmīgu sīkumu, Vecvagars jau tagad zina, ka neņems Mālmani arī uz nākamo sasaukumu. Tas vairs pat smieklīgi nav. Ņem Kurucu, kuram nav prakses un nespēj sev vietu izkarot, bet pat jau nākotnes perspektīvā neizskata "jaunu kapli" garajā galā, kurš spēlē ACB un Eirolīgā? Nost ar Vecvagaru kā izlases treneri!
, 2018-03-01 14:52, pirms 6 gadiem
ThePower rakstīja: Ir Kurucs talants utt, par to visu var piekrist Vecvagaram. Bet, lūdzu, nevajag gaidīt valstvienības līmeņa sniegumu no spēlētāja, kurš ikdienā basketbolu spēlē tikai treniņos un xbox. Tā nenotiek. Ja būtu pārbaudes spēles, tad varbūt caur tām varētu mēģināt iespēlēt uz kādu lomu komandā.

Vēl gan jautājums, vai viņš vispār ir gatavs šim limenim. Tajā spāņu otrajā līgā pat Kaufmanim šķiet bija labāki stati, kad viņš tur spēlēja.
Tas ir ļoti labs jautājums, jo tās dažas spēles, ko viņš tur ir aizvadījis, maigi sakot, nepārliecina, kaut vai tīri statistikas ziņā. Atnāk spēlētājs no pirmās komandas un nespēj sevi individuāli otrajā līgā parādīt, nav diez ko labi, tad jau pretinieku mazā gala presēšanai Geku ņemt.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2018-03-01 14:55, pirms 6 gadiem
Timma vasaras loga nespēlēšot izlasē
, 2018-03-01 14:57, pirms 6 gadiem
Real Rebel rakstīja: Variet skaitīt cik vēlieties, bet paskatieties kopēju sastāva situāciju, replikas no Vecvagara puses un jums pašiem tas šķitīs dīvaini.
īsti nesapratu repliku, bet Kurucam vietai šajā izlasē nebūtu jābūt.
, 2018-03-01 14:58, pirms 6 gadiem
comon88 rakstīja: Timma vasaras loga nespēlēšot izlasē
Kaut kādas baumas arī dzirdēju. Iemesls?
, 2018-03-01 14:59, pirms 6 gadiem
ThePower rakstīja: Kaut kādas baumas arī dzirdēju. Iemesls?
cik saprotu, viņam ģimenes pieaugums, tāpēc ir iespēja + viņš ir viens no tiem kandidātiem, kuri varētu no Eiropas un NBA pārcelties
, 2018-03-01 15:03, pirms 6 gadiem
ThePower rakstīja: Kaut kādas baumas arī dzirdēju. Iemesls?
Es ar īsti nezinu iemeslu. Varbūt veselību gribēs savest kārtībā vai ar sievu kādā ceļojumā aizlaist
, 2018-03-01 15:04, pirms 6 gadiem
Real Rebel rakstīja: cik saprotu, viņam ģimenes pieaugums, tāpēc ir iespēja + viņš ir viens no tiem kandidātiem, kuri varētu no Eiropas un NBA pārcelties
Dāvis ar izlasē drošvien nespēlēs , kamēr līgumu jaunu nedabūs
, 2018-03-01 15:06, pirms 6 gadiem
comon88 rakstīja: Dāvis ar izlasē drošvien nespēlēs , kamēr līgumu jaunu nedabūs
Domāju, ka varētu arī uzspēlēt, jo divas spēles tik + viņam, vismaz pašlaik, par palikšanu NBA nav daudz jāuztraucas. Pie tam, ja nepaliktu, tad Eiropā viņš ir pieprasīts spēlētājs un pie naudīgāka līguma tiktu
, 2018-03-01 15:58, pirms 6 gadiem
Pēdējās spēlēs jāpiedomā arī ko likt pretī Ukraiņu pārspēkam groza apakšā jo iespējams viņiem nāks klāt Ļeņs.
, 2018-03-01 16:11, pirms 6 gadiem
Es saprotu, Barsas sastāvā iekļūt nav viegli. Bet Spānijas 2. līgas komandā, kura piedevām tabulā ir, šķiet, 4. no beigām - arī taču sēž beņķa tālākajā galā ar švaku statistiku. Tur taču katrā mačā būtu jākrāmē vismaz 20+ punkti, bet nu nav taču. Kuruca CV reāli ir tikai diezgan normāli nospēlēts bērnu EČ savās mājās, pirms 5 vai 6 gadiem, tas arī viss. Man tas kautkā neiet kopā ne ar pieaugušo izlasi, ne ar ACB vai NBA, kā te dažiem dažreiz liekas.
, 2018-03-01 16:13, pirms 6 gadiem
comon88 rakstīja: Es ar īsti nezinu iemeslu. Varbūt veselību gribēs savest kārtībā vai ar sievu kādā ceļojumā aizlaist
Kas tie par Rospopova murgiem? Nu kāpēc kaut kādas tādas blēņas ir jāraksta? Marta sākumā neviens no viņiem nav pateicis, ka nespēlēs tās divas spēles. Jautājums, protams ir par to kādā formā čaļi būs jūnija beigās, bet es domāju, ka nespēlēs tikai tad, ja būs kāds pamatots iemesls. Šobrīd neviens nav pateicis, ka nespēlēs.
, 2018-03-01 17:15, pirms 6 gadiem
Es varu saprast tos, kuri neatbalsta Kuruca saukšanu uz izlasi - arvien vairāk sāk izskatīties, ka tādu vai citu iemeslu dēļ viņam savu mega potenciālu neizdosies realizēt. Ceru gan, ka kļūdos. Var diskutēt par Laksas neaicināšanu Kuruca vietā, jo Kurucs tiešām neizskatās gatavs arī mentāli. Bet runāt par Mālmani vasaras izlases kontekstā ir vienkārši smieklīgi. Mālmanis un Eirolīga ir lielākais pārpratums, ko esmu redzējis savā dzīvē. Ir daudz kas redzēts, bet šis gadījums ir unikāls- LBL2 līmeņa spēlētājs spēlē Eirolīgā, tas nevar būt nekas cits kā aģenta iemaksa Baskonijas vadībai
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2018-03-01 17:34, pirms 6 gadiem
Real Rebel rakstīja: Vecvagars laikam tik tiešām ir kāda marionete, tas ir vienkārši unikums...Nosaukt savu dēlu, par izlasei nederīgu dēļ snieguma, bet Lejasmeiers, kurš spēlē ievērojami zemākā līmenī ir spējīgs? Viņš tikai statistiku skatās?

Nu jā, kur tad bez Kuruca uzteikšanas un spītīgas viņa iekļaušanas izlasē. Kā jau minēja, tad Laksa demonstrē labāku sniegumu un Kurucu laist pret mazo melni? Kurucs tak netiek aizsardzībā līdzi un to jau viņam ne pirmo sezonu vien saka, bet Vecvagars, laikam savādāk redz...

Un, atļausiet norādīt uz vienu sīkumu, bet nozīmīgu sīkumu, Vecvagars jau tagad zina, ka neņems Mālmani arī uz nākamo sasaukumu. Tas vairs pat smieklīgi nav. Ņem Kurucu, kuram nav prakses un nespēj sev vietu izkarot, bet pat jau nākotnes perspektīvā neizskata "jaunu kapli" garajā galā, kurš spēlē ACB un Eirolīgā? Nost ar Vecvagaru kā izlases treneri!
Pēc kā tu gudriniek spried, ka marionete? Vecais vienmēr ir bijis ar savu nostāju stingrību un redzējumu par basketu, par ko arī viņu ciena.
Kaspara veselības stāvolkis neļauj viņu tuvākajā laikā piesaistīt izlasei. Domāju, ka arī VEF var iebilst piepašreizējās situācijas, jo cik ilgi viņi būs gatavi tērēt naudu Kapsara medicīnai. Varbūt tu gribi apmaksāt profesionāla sportista 2 gadu medicīnu, operācijas, rehabilitācijas, medikamentus utt no sava budžeta šaubos... un plus vēl aplikt VEFU, ka viņi nemāk izvēlēties pareizos spēlētājus. VEFS maksā, lai Kaspars kādreiz spēlētu izlasē.
Kāds Laksa paskaties viņa statistiku izšķirošos mačos pimēram, ar Valmieru finālus.
Kurucs treniņos sevi pierāda viņam trūkst pavisam maz. Nedaudz lielāka spēļu prakse un pārvarēt to mandrāžu, kas viņu pagaidām plosa.
Mālmaņa pozīcijā ir millzīga konkurence un kā tu iedomājies divu dienu laikā džeks kurš nav spēlējis ar šo komandu sāks spēlēt komanas spēli.

Tu esi BĀBA, TUKŠA MUCA, KAS TAISA HISTĒRIJU un mēģini visiem iestāstīt, ka nevins no treneriem neko nejēdz.
, 2018-03-01 17:37, pirms 6 gadiem
Real Rebel rakstīja: Domāju, ka varētu arī uzspēlēt, jo divas spēles tik + viņam, vismaz pašlaik, par palikšanu NBA nav daudz jāuztraucas. Pie tam, ja nepaliktu, tad Eiropā viņš ir pieprasīts spēlētājs un pie naudīgāka līguma tiktu
Labāk lai Dāvis NBA spēlē no rezervista sola savas vidēji 20 minūtes , nekā Eiropā otrā līmeņa eirolīgas klubā 30+ minūtes. Ar savām traumām viņam tās 30+ minūtes galīgi nav vajadzīgas.
, 2018-03-01 17:37, pirms 6 gadiem
AloizsZeps rakstīja: Kas tie par Rospopova murgiem? Nu kāpēc kaut kādas tādas blēņas ir jāraksta? Marta sākumā neviens no viņiem nav pateicis, ka nespēlēs tās divas spēles. Jautājums, protams ir par to kādā formā čaļi būs jūnija beigās, bet es domāju, ka nespēlēs tikai tad, ja būs kāds pamatots iemesls. Šobrīd neviens nav pateicis, ka nespēlēs.
Ģenerālis pateica ,ka nespēlēs vasaras logā Timma
, 2018-03-01 17:53, pirms 6 gadiem
Pagaidām Kurucs ir tikai pārvērtēts spēlētājs no kura gaida izaugsmi. Vai tas tā notiks, nav prognozējams.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2018-03-01 18:38, pirms 6 gadiem
Nost ar Veco, Gulbi pie grožiem.
, 2018-03-01 18:45, pirms 6 gadiem
Šindleru Jēkabs rakstīja: Par Kurucu nav tik lielas bažas kā par treneri Vecvagaru. Protams, laukumā strādā spēlētāji, tomēr trenerim ir kāda milzīga privilēģija - laist laukumā tos, kuri nav mīksti un ir gatava grauzt ledu. Ja treneris šo nekontrolē, nafig tāds vispār ir vajadzīgs. Lai spēli novada saspēles vadītājs. Priekā!
Precīzāk nav iespējams noformulēt pārdomas pēc intervijas izlasīšanas. Parakstos zem Tava komenta.
1) Rai4a
, 2018-03-01 19:05, pirms 6 gadiem
martins_grasmanis_154723 rakstīja: Pēc kā tu gudriniek spried, ka marionete? Vecais vienmēr ir bijis ar savu nostāju stingrību un redzējumu par basketu, par ko arī viņu ciena.
Kaspara veselības stāvolkis neļauj viņu tuvākajā laikā piesaistīt izlasei. Domāju, ka arī VEF var iebilst piepašreizējās situācijas, jo cik ilgi viņi būs gatavi tērēt naudu Kapsara medicīnai. Varbūt tu gribi apmaksāt profesionāla sportista 2 gadu medicīnu, operācijas, rehabilitācijas, medikamentus utt no sava budžeta šaubos... un plus vēl aplikt VEFU, ka viņi nemāk izvēlēties pareizos spēlētājus. VEFS maksā, lai Kaspars kādreiz spēlētu izlasē.
Kāds Laksa paskaties viņa statistiku izšķirošos mačos pimēram, ar Valmieru finālus.
Kurucs treniņos sevi pierāda viņam trūkst pavisam maz. Nedaudz lielāka spēļu prakse un pārvarēt to mandrāžu, kas viņu pagaidām plosa.
Mālmaņa pozīcijā ir millzīga konkurence un kā tu iedomājies divu dienu laikā džeks kurš nav spēlējis ar šo komandu sāks spēlēt komanas spēli.

Tu esi BĀBA, TUKŠA MUCA, KAS TAISA HISTĒRIJU un mēģini visiem iestāstīt, ka nevins no treneriem neko nejēdz.
Pirmkārt, noskaidro situāciju, vef paši bija rēķinājušies, ka viņš izlasē būs. Otrkārt, pašlaik Laksa spēlē ACB un ir vienalga kā iepriekš spēlēja, treškārt, izlas nav vieta spēļu praksei un ir pilnībā vienalga, ko viņš Vecvagaram rāda, netiec klubā un netiec izlasē. Ceturtkārt, neatkarīgi no konkurences, Mālmanis ir nopietns spēlētāks uz vietu izlasē, vismaz normālam trenerim, jo viņš spēlē Eiropas spēcīgākajās līgās un visbeidzot, savus tukšos apvainojumus sev paturi, kāds cilvēks tādi teksti.
, 2018-03-01 19:06, pirms 6 gadiem
antons_upesdeglis_112850049538399 rakstīja: Tas jau sen zināms, ka šim cilvēkam pie katra raksta ir jāčīkst par Vefiešu nepelnīto neņemšanu uz izlasi. Viņš pilnā nopietnībā uzskata, ka pusei no VEF sastāva (t.i. praktiski visiem letiņiem) ir jāspēlē izlasē. Protams tam visam klāt vēl Gailīša slavināšana un nesaprašana kāpēc šo neielika par izlases galveno...
Savu greizo viedokli sev pataupi, ja neko nesaproti un neizdomā ti, ko neesmu teicis....bet nu tas tavu līmeni parāda.
, 2018-03-01 19:20, pirms 6 gadiem
Real Rebel rakstīja: Pirmkārt, noskaidro situāciju, vef paši bija rēķinājušies, ka viņš izlasē būs. Otrkārt, pašlaik Laksa spēlē ACB un ir vienalga kā iepriekš spēlēja, treškārt, izlas nav vieta spēļu praksei un ir pilnībā vienalga, ko viņš Vecvagaram rāda, netiec klubā un netiec izlasē. Ceturtkārt, neatkarīgi no konkurences, Mālmanis ir nopietns spēlētāks uz vietu izlasē, vismaz normālam trenerim, jo viņš spēlē Eiropas spēcīgākajās līgās un visbeidzot, savus tukšos apvainojumus sev paturi, kāds cilvēks tādi teksti.
VEF ar lielu risku parakstīja līgumu ar Kasparu un paldies viņiem par to ,ka nodrošina labu medicīnu saudzīgu speciālu režīmu un labu spēļu praksi, lai Kaspars reiz varētu spēlēt izlasē ,bet pašlaik tas nav iespējams. Viņš vēl joprojām trenējas speciālā režīmā.
Mālmanis nav spēlējis ar šo komandu un nav reāli pašlaik viņu ielikt izlasē. Par Laksu es jau pateicu.
Nevienu muļķi nekad LV trenera štābā neesmu redzējis, kā to apgalvo tu.
Ko tu teiktu ja Anžejs spēlētu kādā no LV klubiem un pēkšņi sāktu mest garām sodus- treneris lohs...

Tie nav apvainojumi, tas ir fakts! Tu esi BĀBA!
, 2018-03-01 19:23, pirms 6 gadiem
knaible rakstīja: Pagaidām Kurucs ir tikai pārvērtēts spēlētājs no kura gaida izaugsmi. Vai tas tā notiks, nav prognozējams.
Atļaušos prognozēt, ka būs izcils spēlētājs.
, 2018-03-01 19:26, pirms 6 gadiem
Real Rebel rakstīja: Savu greizo viedokli sev pataupi, ja neko nesaproti un neizdomā ti, ko neesmu teicis....bet nu tas tavu līmeni parāda.
Greizs viedoklis ir tev vecīt!
, 2018-03-01 22:14, pirms 6 gadiem
martins_grasmanis_154723 rakstīja: VEF ar lielu risku parakstīja līgumu ar Kasparu un paldies viņiem par to ,ka nodrošina labu medicīnu saudzīgu speciālu režīmu un labu spēļu praksi, lai Kaspars reiz varētu spēlēt izlasē ,bet pašlaik tas nav iespējams. Viņš vēl joprojām trenējas speciālā režīmā.
Mālmanis nav spēlējis ar šo komandu un nav reāli pašlaik viņu ielikt izlasē. Par Laksu es jau pateicu.
Nevienu muļķi nekad LV trenera štābā neesmu redzējis, kā to apgalvo tu.
Ko tu teiktu ja Anžejs spēlētu kādā no LV klubiem un pēkšņi sāktu mest garām sodus- treneris lohs...

Tie nav apvainojumi, tas ir fakts! Tu esi BĀBA!
Tas ir fakts, ka tavi lētie apvainojumi parāda vien tavu vērtību, diemžēl...
Daži fakti:
- VEF cilvēki bija pārsteigti, ka Vecvagara nav pat kandidātos, tas tika no drošiem avotiem uzzināts
- Kurucs izlases rindās nospēlējis ir praktiski desmit, varbūt nedaudz vairāk, minūtes, kas pēc būtības ir nekas. Viņu pozīcijas ar Mālmani ir tādas pašas, atšķirība tā, ka viens sevi pierāda un otrs pat nespēj dominēt Barcelona B komandā un abiem ir liela konkurence uz viņu vietu izlases rindās
- Par muļķiem trenerus Tu tikai sauc, ne es. Savus lētos izteicienus sev paturi. Es tikai saku, ka Vecvagaram nav pieredzes augstā līmenī, kas arī attiecas uz sastāva veidošanu
- Un ir pilnīgi vienalga, ka izteicies par Laksu, jo, tas ir bez vērtības, kā viņš spēlēja iepriekš, bet vērtība ir tam, kā viņš tagad spēlē.
, 2018-03-02 08:26, pirms 6 gadiem
Kurš no VEF bija pārsteigts, ka nepaņēma Kasparu? Kaspars vispār netrenējās cik man zināms un nedēļu izlaida, lai paārstētos.
Kurucs spēlē pa 3 , Mālmanis pa 4 mums ceturtie pietiek, bet trešo nav...

Tu gaidīji Latvijas zaudējumu pret Turkiem, lai varētu papriecātāties par tipa savu gudrību, saņem sejā- mūsu komanda, bez variantiem satrieca vienu no lielākām basketbola valstīm Eiropā un Pasaulē.
, 2018-03-04 18:19, pirms 6 gadiem
martins_grasmanis_154723 rakstīja: Kurš no VEF bija pārsteigts, ka nepaņēma Kasparu? Kaspars vispār netrenējās cik man zināms un nedēļu izlaida, lai paārstētos.
Kurucs spēlē pa 3 , Mālmanis pa 4 mums ceturtie pietiek, bet trešo nav...

Tu gaidīji Latvijas zaudējumu pret Turkiem, lai varētu papriecātāties par tipa savu gudrību, saņem sejā- mūsu komanda, bez variantiem satrieca vienu no lielākām basketbola valstīm Eiropā un Pasaulē.
Pirmkārt, uz trešo numuru ir konkurence, pie max sastāva, Kurucs netiek pat tuvumā un otrkārt es ngaidīju zaudējumu pret Turciju, tā kā savu lēto domāšanu atkal sev pietaupi, es negadīju izlases zaudi negaidu un treškārt, mēs diezgan līdzīgā cīņā uzvarējām nevis satriecām, pašlaik ne to stiprāko Turcijas izlasi, ja atskatāmies uz pēdējiem rezultātiem. Ir diezgan izlases, kas ir labākas un spēcīgākas kā viņi.
Marselinju Huertass un Rauls Netu. Foto: FIBA
3

Brazīlijas kandidāti OS kvalifikācijai: atgriežas Netu, ierindā Pasečņika cīņu biedrs

Brazīlijas basketbola izlase paziņojusi 16 kandidātu sarakstu, kuri gatavosies no 2. līdz 7. jūlijam Rīgā gaidāmajam Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīram. Kandidātu lokā iekļauts aizvadītajā sezonā traumas dēļ nespēlējušais Rauls Netu, kā arī Anžeja Pasečņika komandas biedrs Vitors Benite.
Viktors Vembanjamā. Foto: FIBA
6

Dvīņu torņi Vembanjamā un Gobērs: OS saimniece Francija izvēlas kandidātus

Francijas vīriešu basketbola izlases galvenais treneris Vensāns Kollē pavēstījis 19 spēlētāju kandidātu sarakstu Parīzes olimpiskajām spēlēm.
Markuss Hovards. Foto: Baskonia

''Baskonia'' līderis Hovards olimpisko spēļu kvalifikācijā pārstāvēs Puertoriko

Starptautiskā basketbola federācija (FIBA) apstiprinājusi amerikāņu aizsarga Markusa Hovarda basketbola pilsonības maiņas pieprasījumu, tādējādi basketbolists vasarā varēs pārstāvēt Puertoriko valstsvienību olimpisko spēļu kvalifikācijā.