Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Turkoglu nosoda FIBA par to, ka Turcijas spēli Zviedrijā tiesāja latvietis

Turkoglu nosoda FIBA par to, ka Turcijas spēli Zviedrijā tiesāja latvietis
Hedo Turkoglu
Foto: Vid Ponikvar/Sportida/SIPA/Scanpix

Turcijas Basketbola federācijas prezidents Hedo Turkoglu sarunā ar savas valsts mediju „Anadolu Agency” kritizēja tiesnešu darbu FIBA Pasaules kausa atlases spēlēs pret Latviju un Zviedriju, īpaši izceļot Latvijas tiesnesi Oskaru Luci, kuru FIBA nozīmēja Turcijas-Zviedrijas spēlei. Turkoglu, kura izlase pavisam nesen zaudēja gan Zviedrijai, gan Latvijai, pat piesauca, ka FIBA piekopj apzināti ļaunprātīgu rīcību pret Turciju.

„Turcijas izlases pēdējās divās spēlēs redzējām daudzas tiesnešu kļūdas,” izteicies Hedo Turkoglu, ilggadējais NBA basketbolists, kurš karjeru noslēdza 2014. gadā. „Tiesnešu kļūdas sākās jau Eiropas čempionātā. Šeit es runāju par patiešām lielām kļūdām, kādas iepriekš netika pieļautas. Mūsu spēli pret Zviedriju tiesāja Latvijas tiesnesis (Oskars Lucis. Kopā ar viņu maču tiesāja arī Spānijas un Rumānijas pārstāvji – aut.p.). Latvija tajā pašā laikā ir mūsu konkurente apakšgrupā. Nekad neko tādu nebiju redzējis. Nekas tamlīdzīgs nav noticis nevienā citā kvalifikācijas spēlē.”

„Bet pēc tam (Rīgā – aut.p.) mēs redzējām, kā mājas komandu atbalsta tiesneši,” turpināja Turkoglu. „Starpība starp piešķirtajiem sodiem bija iespaidīgi liela (Turcijai tika fiksēta 28 piezīmes, Latvijai – 19). Mēs nekad neesam sagaidījuši kaut ko īpašu no tiesnešiem, taču šoreiz uzskatu, ka šādas neparastas kļūdas tieši mūsu spēlēs kaut ko tomēr nozīmē. Tādas lietas nav pieļaujamas. Tas izskatās kā pēc apzinātas ļaunprātības. Ir cilvēki, kas nevēlas, lai mēs gūstam panākumus.”

Turkoglu šajā visā saskata FIBA ietekmi un norādīja, ka februāra izlašu pārtraukums viņam licis justies ļoti neērti par Turcijas federācijas attiecībām ar FIBA Eiropas nodaļu: „Tādas lietas kā 100% piezīmes pret Ali Muhamedu nenosvilpšana pēdējās sekundēs pret Zviedriju vai arī nepareiza tiesneša nozīmēšana uz spēli nav lietas, par kurām var vienkārši pateikt „atvainojos”, un viss ir kārtībā. Domāju, ka ir jāpieņem lēmums FIBA Eiropas nodaļas tiesnešu daļas vadītāja Davorina Nakiča sakarā un kādam citam ir jāpārņem viņa pienākumi. Līdz brīdim, kamēr tiek izskatīti mūsu pieprasījumi, izvērtēsim savu sadarbību ar FIBA.”

Turkoglu arī pauda federācijas atbalstu galvenajam trenerim Ufukam Saricam un viņa kolektīvam, norādot, ka sportā gadās gan uzvaras, gan zaudējumi, un šobrīd tiekot domāts nevis par diviem iepriekšējiem zaudējumiem, bet gan par divām nākamajām spēlēm FIBA PK kvalifikācijas posmā.

Izmantotie resursi:
eurohoops.net


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2018-03-01 18:12, pirms 6 gadiem
Neviens nav vainīgs ka Turcijas izlasē spēlē netīreļi
, 2018-03-01 18:19, pirms 6 gadiem
Mājas laukums ir mājas laukums. Arī zviedrijā.
, 2018-03-01 18:19, pirms 6 gadiem
Sarkanais Velns rakstīja: Turcijai jāspēlē Āzijas grupā
Viņiem tas nebūtu izdevīgi
, 2018-03-01 18:24, pirms 6 gadiem
Pasaules čempinātā pusfinālā pret Serbiju Turkus izvilka tiesneši, pie-1 pēdējā uzbrukumā tiesnešu acu priekšā turks izkāpa no laukuma un pēc tam iemeta izšķirošo metienu. Turcijā gandrīz vienmēr svilpj par labu turkiem, tā kā nav ko raudāt. Dabūja atpakaļ, viss "po delu"
, 2018-03-01 18:31, pirms 6 gadiem
comon88 rakstīja: Viņiem tas nebūtu izdevīgi
Kuru tas interesē?
Slēpts komentārs: cobham
, 2018-03-01 18:36, pirms 6 gadiem
Kāda starpība eiropa vai āzija. Nav arī svarīgi, kad kas viņus ir izručījis. Fakts, ka latvietis tiesāja to spēli ir neloģisks un tā patiešām nevajadzētu būt. Protams, tas, ka viņiem pa dzīvi ir vairāk sodi patiesi par kaut ko liecina. Par to, ka viņi nejēdz spēlēt tīru basketbolu.
, 2018-03-01 18:41, pirms 6 gadiem
Nemāk zaudēt vai kā? Diemžēl spēli pret Zviedriju neredzēju, bet pret LV spēlē :
1) Paši vainīgi, ka izkāsa +11 vai cik tur bija lielākais pārsvars pirmajā ceturtdaļā vai otrajā.
2) Jā, latvieši bija daudz vairāk uz soda metienu līnijas, bet tas tāpēc, ka mums nebija snaiperu pamatpiecinieks no kuriem reāli visi met 3PT ar labu precizitāti, savukārt turki ar savu Dixonu meta daudz vairāk troikas un pustālos.
3) Redzot kā mums nekrita bumba iekšā zem groza, jau pie kaut kādas 8 reizes beidzu skaitīt cik aizmetām garām burtiski zem groza, tad arī, lai paklusē, paši vainīgi, ka neizmantoja izdevību un nebija jau arī nekāda mierīgā spēle, vairākas tehniskās u.t.t.
28 pret 19 piezīmēm, salīdzini izmesto 3pt statistiku un nomierinies Turk
, 2018-03-01 18:42, pirms 6 gadiem
"Starpība starp piešķirtajiem sodiem bija iespaidīgi liela (Turcijai tika fiksēta 28 piezīmes, Latvijai – 19)"

Nu nez, nez, man 28 pret 19 neliekas tik ļoti liela starpība. EČ 1/4fināla spēlē pret Slovēniju sodiņu attiecība bija 39 pret 18, par sliktu Latvijai, kā tad nosaukt to?
, 2018-03-01 19:14, pirms 6 gadiem
Smalki nemācēšu izvērtēt katras spēles tiesnešu darbību, LV-TUR spēlē gan neko dramatisku no tiesnešu puses nesaskatīju. Tomēr pāris lietas gan pateikšu:
1) Turcijas-Zviedrijas spēlē LV tiesnesis nav nekas traģisks. Visas valstis konkurē par tikšanu uz pasaules kausu tāpēc neredzu, kur LV tiesnesis pilnīgi citā spēlē varēja kaut ko baigi ietekmēt.
2) Savā ziņā no vienas puses saprotu arī viņu - sazvērestības mēdz būt patiesas un zinot FIBA-Eirolīgas nesaskaņas pēdējā laikā, nebūtu milzīgs pārsteigums, ja FIBA ar šādām mazajām viltībām censtos dot sitienu pret Eirolīgu, ņemot vērā, kas ir tās galvenais ģenerālsponsors.
, 2018-03-01 19:26, pirms 6 gadiem
Ja reiz tu esi tik spēcīgs, kā tu domā, tad tev pat tiesneši nespēs patraucēt! Tāpēc nevajag raudāt!
, 2018-03-01 20:15, pirms 6 gadiem
Vai turki pēc kāda zaudējuma arī mēdz nerunāt par tiesnešiem un kā tie "norakuši" viņu spēli? Mūžīgie cietēji... Cik es atceros vēl no EČ, tad pat tur viņi visu laiku bija neapmierināti, kaut vai acīmredzami tiesneši pret viņiem bija vairāk labvēlīgi nekā otrādi.
, 2018-03-01 20:33, pirms 6 gadiem
Čurkas vienmēr ir bijuši apbižotas plukatas. Bumba iziet no savas kājas autā, 4 turki sāk svaidīt rokas un diskutēt ar tiesnešiem. Lat-tur spelē bija vismaz 5 tādas epizodes. Katrā turcijas spēlē ir tādas ļoti daudz epizodes, kur turki tēlo pilnīgi atpalikušos.
, 2018-03-01 21:33, pirms 6 gadiem
DainisU rakstīja: Čurkas vienmēr ir bijuši apbižotas plukatas. Bumba iziet no savas kājas autā, 4 turki sāk svaidīt rokas un diskutēt ar tiesnešiem. Lat-tur spelē bija vismaz 5 tādas epizodes. Katrā turcijas spēlē ir tādas ļoti daudz epizodes, kur turki tēlo pilnīgi atpalikušos.
Kāpēc tēlot, ja dienvidu saule tiešām smadzenes apcepusi.
, 2018-03-01 22:10, pirms 6 gadiem
Kā tas vispār iespējams?? omg, fiba degradējas pa stundām..
, 2018-03-02 08:33, pirms 6 gadiem
čīkstulis
, 2018-03-02 16:56, pirms 6 gadiem
pieprasām turku tiesnesi kā vienu no trijiem, nākamajā LV spēlē jūnijā!
Marselinju Huertass un Rauls Netu. Foto: FIBA
3

Brazīlijas kandidāti OS kvalifikācijai: atgriežas Netu, ierindā Pasečņika cīņu biedrs

Brazīlijas basketbola izlase paziņojusi 16 kandidātu sarakstu, kuri gatavosies no 2. līdz 7. jūlijam Rīgā gaidāmajam Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīram. Kandidātu lokā iekļauts aizvadītajā sezonā traumas dēļ nespēlējušais Rauls Netu, kā arī Anžeja Pasečņika komandas biedrs Vitors Benite.
Viktors Vembanjamā. Foto: FIBA
6

Dvīņu torņi Vembanjamā un Gobērs: OS saimniece Francija izvēlas kandidātus

Francijas vīriešu basketbola izlases galvenais treneris Vensāns Kollē pavēstījis 19 spēlētāju kandidātu sarakstu Parīzes olimpiskajām spēlēm.
Markuss Hovards. Foto: Baskonia

''Baskonia'' līderis Hovards olimpisko spēļu kvalifikācijā pārstāvēs Puertoriko

Starptautiskā basketbola federācija (FIBA) apstiprinājusi amerikāņu aizsarga Markusa Hovarda basketbola pilsonības maiņas pieprasījumu, tādējādi basketbolists vasarā varēs pārstāvēt Puertoriko valstsvienību olimpisko spēļu kvalifikācijā.