Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3029, Did:0, useCase: 3

Video: Pleinics: "Pēc tam, kad federācija piesaista sponsorus, klubiem daudz pāri nepaliek"

Jānis Celmiņš
Šīs nedēļas raidījuma “(Bez)maksas sports” epizodē viesosies divu vadošu Latvijas basketbola un futbola klubu pārstāvji Ralfs Pleinics un Krišs Upenieks, lai runātu par to, kā palielināt interesi par vietējiem čempionātiem un, kā piesaistīt skatītāju tribīnēs. Pleinics raidījuma noslēgumā nekautrējās atklāt arī kādu interesantu apburto loku par sponsoru piesaistīšanu.

Raidījumu pilnā garumā skaties jau otrdienas vakarā no plkst. 21.00 kanālā TV4, portālā Sportacentrs.com vai TV4 Youtube.com kanālā.
Vērtējums:

  +3 [+] [-]

, 2024-01-16 17:05, pirms 4 mēnešiem
Jā un tā tiešām ir problēma! No vienas puses, federāciju izlasēm dalībniekus gatavo klubi, bet sponsori labāk dod naudu federācijām, kur iespējamas labākas reklamēšanās iespējas. Drīz paliks tikai federācijas bez klubiem, varēs valsts neadekvāti pārmaksātās sporta skolu sistēmas sešpadsmitgadnieki rauties visās izlasēs!

  +1 [+] [-]

, 2024-01-16 21:55, pirms 4 mēnešiem
Zemessargs rakstīja: Jā un tā tiešām ir problēma! No vienas puses, federāciju izlasēm dalībniekus gatavo klubi, bet sponsori labāk dod naudu federācijām, kur iespējamas labākas reklamēšanās iespējas. Drīz paliks tikai federācijas bez klubiem, varēs valsts neadekvāti pārmaksātās sporta skolu sistēmas sešpadsmitgadnieki rauties visās izlasēs!
Pašiem atbalstītajiem jāpievērš uzmanība sportaveidiem ārpus izlašu spēlēm, tad arī parādīsies sponsori klubiem. Būtu interesanti papētīt, cik liela daļa no basketbola pasaules kausa auditorijas ir gājuši uz vietējo komandu spēlēm vai skatās šo spēļu tiešraides. Sestais spēlētājs ir vajadzīgs visu cauru gadu, nevis tikai uz pāris spēlēm gadā.

     [+] [-]

, 2024-01-16 22:57, pirms 4 mēnešiem
Zemessargs rakstīja: Jā un tā tiešām ir problēma! No vienas puses, federāciju izlasēm dalībniekus gatavo klubi, bet sponsori labāk dod naudu federācijām, kur iespējamas labākas reklamēšanās iespējas. Drīz paliks tikai federācijas bez klubiem, varēs valsts neadekvāti pārmaksātās sporta skolu sistēmas sešpadsmitgadnieki rauties visās izlasēs!
Un ko tu piedāvā? sponsoriem nodarboties ar labdarību un sponsorēt klubus tikai tāpēc, ka klubiem maz naudas? Varbūt tomēr pirmie, kam jāstrādā ir klubi? Jādabū skatītāji tribīnēs, auditorija pie ekrāniem, lai sponsoriem ir interese atmest piķi?

     [+] [-]

, 2024-01-16 23:52, pirms 4 mēnešiem
Geralt of Rivia rakstīja: Un ko tu piedāvā? sponsoriem nodarboties ar labdarību un sponsorēt klubus tikai tāpēc, ka klubiem maz naudas? Varbūt tomēr pirmie, kam jāstrādā ir klubi? Jādabū skatītāji tribīnēs, auditorija pie ekrāniem, lai sponsoriem ir interese atmest piķi?
Tu varbūt zini to maģisko formulu, kuru vēl neviens LV klubs nav atklājis? Un kas, tavuprāt, ir tas auditorijas daudzums, lai sponsoriem būtu “interese” atmest piķi? Neviens Latvijā nenodarbojas ar sponsorēšanu cerībā kaut ko atsist, tā reāli ir labdarība. Ja ne Rīgas pilsētām vēl ir kaut kādas lokālpatriotiskas intereses, tad Rīgā ir vispār nereāli. Un arī ar visu lokālpatriotismu kur mēs esam? Pat Igaunijai 2 klubi kaut ko mēģināja Eiropā, mums ir viens, kurš 1x 3 gados tiek ārā no grupas un pārējie, kas ir gaismas gadu aiz viņa.

     [+] [-]

, 2024-01-17 10:12, pirms 4 mēnešiem
Ir ļoti daudz sporta veidu, ko uzņēmumiem atbalstīt. Latvijā tas ir mecenātisms. Ja uzņēmuma vadība ir ar sportu uz jūs, tad viņiem nebūs motivācijas ziedot naudu lietai, ko nesaprot un neinteresē. Ja direktoram patīk autosports, tad viņš skatīsies šajā virzienā. Ja pats vai atvase spēlē hoķi, basi vai futeni, tad viņam būs motivācija naudu dot tur. Ja pats būt uzņēmuma vadītājs, tad man būtu grūti izlemt, ko atbalstīt, jo pašam interesē daudzi sporta veidi. Skatītos, kā klubs vai persona, kurš nāk pie manis pēc naudas, pasniedz savu mērķi un vīziju.

     [+] [-]

, 2024-01-17 13:43, pirms 4 mēnešiem
funkyz rakstīja: Tu varbūt zini to maģisko formulu, kuru vēl neviens LV klubs nav atklājis? Un kas, tavuprāt, ir tas auditorijas daudzums, lai sponsoriem būtu “interese” atmest piķi? Neviens Latvijā nenodarbojas ar sponsorēšanu cerībā kaut ko atsist, tā reāli ir labdarība. Ja ne Rīgas pilsētām vēl ir kaut kādas lokālpatriotiskas intereses, tad Rīgā ir vispār nereāli. Un arī ar visu lokālpatriotismu kur mēs esam? Pat Igaunijai 2 klubi kaut ko mēģināja Eiropā, mums ir viens, kurš 1x 3 gados tiek ārā no grupas un pārējie, kas ir gaismas gadu aiz viņa.
Daļēji piekrītu. TIkai ir viens liels bet - sadarbojoties ar federāciju, tev ir cits mērogs un tur jau varbūt arī, kādu kapeiku nopelni. Klubam - diezgan maz variantu. Kāpēc izvēlēties 100% labdarību, ja pastāv kaut teorētiska opcija pelnīt? Kāpēc atrādīt sevi pāris tūkstošu auditorijai, ja pastāv iespēja sevi atrādīt pāris miljonu auditorijai (lielo izlašu sponsoriem ir šī opcija)? Uzņēmuma pamatprincips ir peļņa. Ja šī labdarība nedod peļņu, nedod nodokļu atlaides vai, kādu citu tiešo labumu uzņēmējam, tad priekš kam viņam to darīt? TIkai un vienīgi, ja kāds kluba pārstāvis spēj pārliecināt, ka ir jēga to darīt. Un tur jau nevar vainot federāciju. Arī federācijām jāmeklē sponsori, jo tās ir privātas organizācijas. Jeb tu piedāvā modeli - federācijas pilnībā sponsorē valsts?

     [+] [-]

, 2024-01-17 16:26, pirms 4 mēnešiem
Šajā situācijā jebkurā gadījumā federācijai jāsper kaut kādi pirmie soļi pretī klubiem, jo citādi sanāk, ka tā ir tāda liekēž-starpniece, kas pievāc sev visus lielos sponsorus un sev piedēvē visus uzvaru laurus, bet tā iegūšanai izmanto klubu sagatavoto preci, kas beigās vēl paliek bešā. Protams, pašreizējā situācijā vietējo klubu pienesums izlasei ir minimāls, bet neviens no izlases lielajiem spēlētājiem tāpat vien no skolas sola neaizbrauca uz ārzemēm, kāds viņus Latvijā izaudzināja par lietaskokiem.